..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Ζ. Π. Γιούνκερ: Συνέχιση των σκληρών μέτρων.



Να εξωραΐσει τη φιλομονοπωλιακή στρατηγική της ΕΕ, επιδίωξε τη Δευτέρα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, παρέχοντας ταυτόχρονα πλήρη στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Μέγαρο Μουσικής, με θέμα: «Ευρώ: απολογισμός και προοπτικές».
Ο πρώην επικεφαλής του Γιούρογκρουπ προσπάθησε να καλλιεργήσει κάλπικες προσδοκίες για βελτίωση της ζωής του λαού μέσα από την καπιταλιστική ανάπτυξη, λέγοντας ότι «διαβλέπει σοβαρή πιθανότητα, με βάση τα στοιχεία, για επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη το 2014», αλλά θα πρέπει να συνεχιστούν τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα και η προώθηση των διαρθρωτικών ανατροπών, αφού όπως είπε «δεν έχουμε ανέβει ακόμη το βουνό, ούτε η Ελλάδα, ούτε σαν Ευρώπη».

Εκφράζοντας την ανησυχία του ευρωενωσιακού κεφαλαίου για την απώλεια της ανταγωνιστικότητάς του, σημείωσε ότι η ΕΕ «είναι η μεγαλύτερη κοινή αγορά του κόσμου, η οποία όμως βλέπει το ποσοστιαίο ΑΕΠ της σαν συμβολή στο παγκόσμιο ΑΕΠ να μειώνεται».

Για να θολώσει την ανισόμετρη ανάπτυξη στον καπιταλισμό και να μπάσει την προπαγάνδα του άλλου μείγματος διαχείρισης, έκανε λόγο για «προτάσεις και αποστροφές των λόγων πολιτικών εκπροσώπων του ευρωπαϊκού Βορρά κατά τη διάρκεια της κρίσης οι οποίες έθιγαν την τιμή και την αξιοπρέπεια του ελληνικού έθνους», στις οποίες, όπως υποστήριξε, ο ίδιος «αντιστάθηκε σθεναρά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog