..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ε. Βενιζέλος: Ναι σε όλα τα....... μέτρα!!!!!



Την προσήλωση του ΠΑΣΟΚ στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλους τους τομείς με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ταχύτερους ρυθμούς επανέλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της τρόικας το πρωί της Δευτέρας.
«Δεν φοβόμαστε τις μεταρρυθμίσεις, δεν φοβόμαστε τις αλλαγές, τις χρειαζόμαστε», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπερασπιζόμενος τα μέτρα πτώχευσης του λαού και ενίσχυσης των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Σχετικά με τις συζητήσεις συγκυβέρνησης-τρόικας για τις απολύσεις και τις αντιδραστικές αλλαγές στο δημόσιο, ισχυρίστηκε ότι «το βασικό πρόβλημα, το μεγάλο αγκάθι είναι η δημόσια διοίκηση». Επιβεβαίωσε, παράλληλα, ότι στόχος είναι ένα κράτος που θα ικανοποιεί αποτελεσματικότερα τις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, λέγοντας ότι «στο ζήτημα αυτό κρίνεται η αξιοπιστία μας, δηλαδή κρίνεται η απάντηση στο ερώτημα, εάν εμείς εδώ στην Ελλάδα θέλουμε, πράγματι, βαθιές αλλαγές, μεταρρυθμίσεις, τομές. Ένα άλλο κράτος το οποίο να μπορεί να λειτουργήσει φιλοεπενδυτικά, φιλοαναπτυξιακά».

Για το ειδικό τέλος (χαράτσι) ακινήτων, δήλωσε πως «θα βρεθεί λύση, η οποία θα είναι κοινά αποδεκτή» και για τις ρυθμίσεις των ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών πως «έχουμε μείνει με την εντύπωση ότι θα βρεθεί μια σχετικώς ικανοποιητική λύση».
Ο Ε. Βενιζέλος επανέλαβε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και της συγκυβέρνησης για όλο και αυξανόμενη επιδότηση και ενίσχυση των εργοδοτών, με χρήματα από το ΕΣΠΑ και πρόσχημα την «καταπολέμηση της ανεργίας».
Για τις εξελίξεις σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση και τη συγχώνευση Εθνικής - Γιούρομπανκ, δήλωσε ότι «είναι σαφές ότι το ζήτημα της συγχώνευσης δεν έχει λάβει την οριστική του απάντηση. Η οριστική απόφαση για τη συγχώνευση θα ληφθεί από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όταν θα ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των δυο τραπεζών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog