..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΔΗΜΑΡ: Ναι στο "κούρεμα " των καταθέσεων!!!!!


Ναι στην απόφαση του Γιούρογκρουπ λέει η ΔΗΜΑΡ, συστήνοντας μάλιστα προς αποφυγή του κινδύνου «δημιουργίας φόβου για τις καταθέσεις με τελικό αποτέλεσμα την επιβάρυνση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους» να υπάρξει ρητή δέσμευση ότι πρόκειται για «έκτακτο μέτρο που αφορά μόνο την Κύπρο».
Για να διασκεδάσει κάπως τις εντυπώσεις προτείνει ακόμα η περικοπή των καταθέσεων να γίνει με «πολλές κλίμακες στη φορολόγηση» και σαν αντιστάθμισμα να μην υπάρξουν άλλα μέτρα όπως «περικοπή σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα». 
Ακόμα ζητά μέτρα όπως «καθιέρωση ενιαίων κανόνων διαφανούς και εύρυθμης λειτουργίας του συνόλου του τραπεζικού συστήματος στην Ευρωζώνη και σταδιακή φορολογική εναρμόνιση», ενώ ομολογεί πως η «εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και των δημοσίων οικονομικών» αποτελούν προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση της «αναπτυξιακής διαδικασίας», ότι δηλαδή τα αιματηρά μέτρα σε βάρος του λαού είναι εκ των ων ουκ άνευ για να τονωθεί η καπιταλιστική κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog