..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Τα μέτρα, η εκταμίευση και ο εμπαιγμός του λαού



Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού που κατατίθεται στη Βουλή τις προσεχείς μέρες προβλέπει την παραπέρα όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης, με την εκτιμώμενη βύθιση του παραγόμενου ΑΕΠ για το 2013 να διαμορφώνεται σε 4%. Η ανεργία, οι συνθήκες απόλυτης και σχετικής φτώχειας και εξαθλίωσης θα εξαπλωθούν σε ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού. Σε αυτό το κατάμαυρο για το λαό φόντο έρχεται η συγκυβέρνηση να δρομολογήσει την ολομέτωπη επίθεση με ασήκωτα χαράτσια, απέναντι σε μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες. Στο σφαγείο προνοιακά - κοινωνικά επιδόματα, διάλυση κρατικών κονδυλίων για συντάξεις, μισθούς, ασφάλιση, Υγεία κ.ά.
Το νέο πακέτο με τα 13,5 δισ. ευρώ, στο οποίο έχουν συμφωνήσει με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Στα 10,5 δισ. ευρώ φτάνει η πρόσθετη διάλυση των κρατικών κονδυλίων που έχουν να κάνουν με τις λαϊκές ανάγκες και σε τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ υπολογίζονται (για την ώρα) τα φρέσκα χαράτσια και οι φόροι που θα κλιμακώσουν στα επόμενα χρόνια.

Η συμφωνία των εταίρων της συγκυβέρνησης για την επιβολή των εξοντωτικών μέτρων ύψους 13,5 δισ. ευρώ, κατά τη διάρκεια της τελευταίας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, συνοδεύτηκε από μια καταιγιστική προπαγάνδα των αστικών επιτελείων, με στόχο τον αποπροσανατολισμό και τελικά την ενσωμάτωση των λαϊκών αντιδράσεων, για την εκταμίευση των 31 δις ότι δήθεν θα πάνε,  για ανάπτυξη, για θέσεις εργασίας, για μισθούς, συντάξεις και άλλα τέτοια αποπροσανατολικά) .

 Από τη δόση των 31 δισ., όποτε κι αν εκταμιευθεί, τα 25 δισ. ευρώ θα καταλήξουν απευθείας στα θησαυροφυλάκια των τραπεζιτών για την «ανακεφαλαιοποίηση» των ελληνικών τραπεζικών ομίλων και τα υπόλοιπα 6,5 δισ. ευρώ θα πάνε για αποπληρωμή των ληστρικών τοκοχρεολυσίων προς τους πιστωτές και την ενίσχυση άλλων τμημάτων του κεφαλαίου. Ούτε ένα ευρώ από τη συγκεκριμένη δόση δε θα δοθεί για μισθούς και συντάξεις, για τη στήριξη αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, για την κάλυψη αναγκών στην Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια. Αντίθετα, η αποπληρωμή της συγκεκριμένης δόσης, όπως και του συνόλου των δανείων της τρόικας, θα φορτωθεί στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.

1 σχόλιο:

  1. Το κρίσιμο ζητούμενο σήμερα είναι να μη χαθεί η ώθηση που έδωσε η απεργία και οι διαδηλώσεις της Τετάρτης, να μην εξατμισθούν σε τυπικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, που θα οδηγήσουν στο να περάσουν τα μέτρα με μερικές «ντουφεκιές στον αέρα», όπως συνηθίζει και σχεδιάζει η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Σήμερα απαιτείται να περάσει σαν ηλεκτρικό ρεύμα μέσα στους χώρους εργασίας, αλλά και στις γειτονιές, το σύνθημα της αποφασιστικής κλιμάκωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog