..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

"Αριστερές" κωλοτούμπες και "άνεμος αλλαγής" !!!!!!!!!!!!!!!!!




Εμείς μιλάμε για πολιτική και όχι νομική καταγγελία του μνημονίου. Θα καταγγείλουμε πολιτικά και όχι νομικά το μνημόνιο», δήλωσε σοβαρά σοβαρά ο Γ. Δραγασάκης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, χτες το πρωί στον ΑΝΤ1! Μάλιστα, ακόμα κι αυτή η... πολιτική καταγγελία θα είναι «σαλαμοποιημένη» αφού πρόσθεσε ότι υπάρχουν πτυχές του μνημονίου που θα τις διαπραγματευτούν και άλλες για τις οποίες θα πρέπει να εξετάσουν εναλλακτικές λύσεις.
Την ίδια περίπου ώρα, στο ΜΕΓΚΑ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλος ήταν κατηγορηματικός: «Δεν θα προχωρήσουμε σε καμία μονομερή ενέργεια που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στο ευρώ».
Η ευρηματικότητα που τους διακρίνει σε λεκτικά σχήματα με τα οποία επιδιώκουν να αποκρύψουν από το λαό την αλήθεια αποκτά παροιμιώδεις διαστάσεις. Αυτή όμως προβάλλει αβίαστα απ' όσα λένε και όσα δεν λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πρόκειται να καταγγείλουν το μνημόνιο. Δεν έχουν ούτε την πρόθεση, ούτε τη διάθεση, ούτε βεβαίως σκοπό να συγκρουστούν με την εξουσία που γέννησε το μνημόνιο, άλλωστε αυτής της εξουσίας τις υποθέσεις επιδιώκουν να διαχειριστούν διεκδικώντας τη διακυβέρνηση.
Είναι βέβαιο τι θα συμβεί την επαύριο των εκλογών. Το έργο είναι γνωστό, χιλιοπαιγμένο, ο λαός έγινε θεατής του άπειρες φορές στο παρελθόν. Οταν διαπίστωνε μετά την απομάκρυνση από την κάλπη με οδυνηρό τρόπο τι κρυβόταν πίσω από τα «δολώματα» που του έριχναν για να υφαρπάξουν την ψήφο του. Είναι στο χέρι του να μην επιτρέψει την επανάληψή του.

«Ανεμος αλλαγής» και αέρας κοπανιστός
Η μία μετά την άλλη πέφτουν οι κατραπακιές στο ευφυολόγημα που δημιούργησε προεκλογικά - για ευνόητους λόγους - ο ΣΥΡΙΖΑ, περί αλλαγής του πολιτικού κλίματος στην Ευρώπη...
Μετά την «πόρτα» που έφαγε ο Τσίπρας από τη γαλλική και γερμανική σοσιαλδημοκρατία, στην πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε στις δύο αυτές χώρες, ακολούθησαν οι δηλώσεις ενός άλλου «φίλου» της Ελλάδας, του επικεφαλής των Πράσινων στην ευρωβουλή Κ. Μπεντίτ. Με χτεσινές του δηλώσεις, ζήτησε από μια κυβέρνηση της «Αριστεράς» αυστηρή ευθυγράμμιση με τις πολιτικές του ευρωμονόδρομου, για να αποκαλυφθεί ότι στην Ευρώπη, όχι μόνο δεν επικρατεί «άνεμος αλλαγής», αλλά αντίθετα οι δυνάμεις του κεφαλαίου που επιβάλλουν τις σκληρές πολιτικές πανευρωπαϊκής λιτότητας, παραμένουν κυρίαρχες, αρραγείς και ενωμένες. Και πώς θα μπορούσε να γινόταν διαφορετικά, από τη στιγμή που το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Γαλλίας εκπροσωπεί τα συμφέροντα της γαλλικής αστικής τάξης και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένθερμος υποστηριχτής του ευρωμονόδρομου, ο οποίος - άκουσον - άκουσον - κατηγορεί τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ότι με τις πολιτικές που εφάρμοσαν, κινδυνεύει η Ελλάδα να τεθεί εκτός Ευρώ(!).
Είναι, επίσης, χαρακτηριστική η αμηχανία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όταν τους ζητούν να τοποθετηθούν στις αναφορές του έως χτες φίλου και συμμάχου τους Κ. Μπεντίτ, ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «τρελό» και «ηλίθιο». Οταν λοιπόν ζητήθηκε από τον Γ. Μπαλάφα να τοποθετηθεί, ο τελευταίος «θυμήθηκε» ότι ο Κ. Μπεντίτ το 1999 είχε ταχθεί υπέρ των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία.
Επειδή το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχει κοντή μνήμη, θα πρέπει να του υπενθυμίσουμε ότι ανάλογη θέση με τον Κ. Μπεντίτ είχαν οι κυβερνήσεις της κεντροαριστεράς σε Ιταλία - Γαλλία, σύμμαχες του ΣΥΝ που έκαναν τον πόλεμο, ενώ οι ίδιοι, ο ΣΥΝ, ταύτιζαν το θύμα (Γιουγκοσλαβία), με το θύτη (ΝΑΤΟικούς) που βομβάρδιζαν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog