..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Γ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ στη Βέροια: Το ΚΚΕ ανατρέπει την βαρβαρότητα των μονοπωλίων.




Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ ανατρέπει τη βαρβαρότητα των μονοπωλίων σε βάρος της ίδιας της ζωής των ανθρώπων, σημείωσε ο Γιώργος Μαργαρίτης, υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ, μιλώντας χτες βράδυ στην προεκλογική συγκέντρωση στη Βέροια.
Ο Γ. Μαργαρίτης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα είναι πλούσια χώρα με πολλές δυνατότητες και αγαθά. Εχει επίσης μορφωμένους ανθρώπους, εμπειρία στην παραγωγή, δημιουργική διάθεση. Ευλογημένη θα λέγαμε χώρα, τόσο από το γεωγραφικό της περιβάλλον, όσο και από την ιστορική συγκυρία και την ποιότητα των ανθρώπων της. Μα εδώ προβάλλει η μεγάλη αντίφαση που ο καπιταλισμός δημιουργεί και η κρίση του την οδηγεί ως τις έσχατες συνέπειες. Σε αυτήν τη γεμάτη δυνατότητες χώρα, η παραγωγή απαξιώνεται, συρρικνώνεται, εκμηδενίζεται. Οι άνθρωποι δε που την κατοικούν - στη μεγάλη τους πλειονότητα - φτωχαίνουν καθημερινά και εξαθλιώνονται. Βλέπουν να χάνουν ακόμα και εκείνα τα βασικά και απαραίτητα που χρειάζεται ένας άνθρωπος για να ζήσει πολιτισμένα: Το δικαίωμα στην υγεία, στη μόρφωση, στη σύνταξη και τη φροντίδα στα γεράματα, την πρόνοια για τα παιδιά, για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, για όσους χρειάζονται αρωγή. Το δικαίωμα στην εργασία και στην εκπορευόμενη από αυτήν αξιοπρέπεια επίσης. Για την ακρίβεια, ακόμα και τα πλέον στοιχειώδη απ' όσα δημιουργούσαν - ακόμα και στο αστικό πλαίσιο - ένα δίχτυ πρόνοιας δηλαδή, μετατρέπονται σε "εμπορεύματα" που πρέπει να αγοραστούν, παύουν να είναι κοινωνική υποχρέωση, και τα δικαιούνται μόνο όσοι μπορούν να τα αγοράσουν.
Απέναντι στα κόμματα του ευρωμονόδρομου και τα πυροτεχνήματα του ΣΥΡΙΖΑ περί κυβερνητικής συνεργασίας κατέθεσε την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και λαϊκή οικονομία με εργατικό λαϊκό έλεγχο, δείχνοντας την άβυσσο που χωρίζει το ΚΚΕ από αυτά τα κόμματα επισημαίνοντας ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «οδηγεί στα ίδια αντιλαϊκά μέτρα από άλλο δρόμο».
Αυτήν τη βασική αντίφαση έρχεται να λύσει η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Η πρόταση ανατρέπει το απάνθρωπο πλαίσιο στο οποίο μάς έχουν οδηγήσει οι καπιταλιστικές προοπτικές, τα μεγαλεπήβολα πολιτικά σχέδια τύπου Μάαστριχτ και ΕΕ και οι πολιτικές εκείνες δυνάμεις - τα κόμματα - που προωθούν σχεδιασμούς και πρακτικές στην υπηρεσία του κέρδους των μονοπωλίων σε βάρος της ίδιας της ζωής των ανθρώπων. Υπερβάλλουμε; Τι δηλαδή λιγότερο σημαίνει να μην έχουν οι άνθρωποι πρόσβαση σε περίθαλψη και φάρμακα!
Η Γραμ. της ΝΕ ΤΟΥ ΚΚΕ του Ν.ΗΜΑΘΙΑΣ Μ. Παπαδοπούλου με τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ στην ομιλία της Βέροιας. Από αριστερά πρός δεξιά: Νίκος Μπομπόλης, Σάκης Τσίτσης, Ιωάννα Σοφρόνωφ, Σοφία Πουρσανίδου,Όλγα Ζωγράφου και Γιώργος Καρτσιούνης. 


2 σχόλια:

  1. Είναι πολύ καλός ο Καθηγητης !

    Καλή επιτυχία εκεί στη Βέροια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου επειδή παρακολούθησα πολλές ομιλίες, συνεντεύξεις και διάφορες διαλέξεις και όχι μόνο του ΚΚΕ, ήταν όχι απλά πολύ καλός αλλά φανταστικός. Μια παρατήρηση μόνο. Η ομιλία του ήταν για άλλο επίπεδο ακροατών χωρίς να θέλω να αφήσω κάτι το άσχημο για το σύνολο των
      συγκεντρωμένων. Μακάρι να είναι τέτοιο το ποσοστό του ΚΚΕ για να εκλεγεί.Θα δει ο κόσμος άλλου επιπέδου βουλευτή

      Διαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog