ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ
Εκβιάζουν το λαό με «αλυσίδες ή χάος»
Ανοιχτή παρέμβαση ενάντια στο ΚΚΕ και το λαϊκό κίνημα, για τη στήριξη των κομμάτων που υπηρετούν τα εργοδοτικά συμφέροντα
Phasma |
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες ο πρόεδρος του ΣΕΒ, αναπαρήγαγε τα ψευτοδιλήμματα που περιφέρουν τα στελέχη όλων των αστικών κομμάτων, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για ενιαία επεξεργασμένη προπαγάνδα για τη χειραγώγηση και το τσάκισμα λαϊκών συνειδήσεων που δείχνουν τάσεις απεγκλωβισμού από την αστική πολιτική.
Ο επικεφαλής του ΣΕΒ δήλωσε: «Οι επερχόμενες εκλογές είναι εκλογές - δημοψήφισμα. Οχι υπέρ ή κατά του μνημονίου, όπως θα ήθελαν μερικοί μερικοί. Το πραγματικό διακύβευμα, το πραγματικό δίλημμα είναι: Ευρώπη ή χάος». Ο ίδιος μίλησε για ουσιαστική αντιπαράθεση δύο «παρατάξεων» στις εκλογές. Προσδιόρισε τη μία ως «φιλοευρωπαϊκή και μνημονιακή» και στην άλλη ενέταξε συκοφαντικά όσους «αγωνίζονται να διατηρήσουν ένα χρεοκοπημένο μοντέλο, υπερασπιζόμενοι τα δικά τους παρασιτικά συμφέροντα σε βάρος του λαού».
Εξειδικεύοντας κι άλλο την αντιδραστική προπαγάνδα, ο Δ. Δασκαλόπουλος σημείωσε ότι οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν «να εξηγήσουν χωρίς υπεκφυγές στον λαό τις προθέσεις τους, το πρόγραμμά τους και, πάνω απ' όλα, τις συνέπειες των επιλογών τους στη ζωή του καθενός και στο μέλλον μας, για να μην αφεθεί ελεύθερο το πεδίο στα κόμματα της εθνικής ανευθυνότητας και της δήθεν φιλολαϊκής δημαγωγίας».
Σε ερώτηση για το ποια είναι τα κόμματα της «εθνικής ανευθυνότητας», είπε ορθά - κοφτά ότι «είναι η σταλινική και μηδενιστική Αριστερά που αναθεματίζει ουσιαστικά εκ του ασφαλούς τη σημερινή κατάσταση, επειδή ξέρει ότι δε θα κληθεί να κυβερνήσει. Ούτε το θέλει άλλωστε γιατί δεν έχει τίποτα να αντιπροτείνει. Η πολιτική της είναι τυφλή άρνηση. Ομως σήμερα ο τόπος μας έχει ανάγκη από θετικές πολιτικές».
Με ωμή συκοφαντία σε βάρος του ΚΚΕ, ο πρόεδρος των βιομηχάνων, που κάνουν μαύρη τη ζωή του λαού, έδειξε ποιος είναι ο πραγματικός τους αντίπαλος: Η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, που καλεί σε οργάνωση και συμμαχία για την παρεμπόδιση των βάρβαρων μέτρων, με πάλη για να απαλλαγεί ο λαός από την εξουσία του κεφαλαίου, να πετάξει τα παράσιτα έξω από την παραγωγή.
Καλεί σε αστικό μέτωπο
Ο Δασκαλόπουλος δεν έκρυψε την προτίμηση της τάξης του στις«συνεργασίες των κομμάτων», ασφαλώς των αστικών, για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η πολιτική πτώχευσης και εξόντωσης του λαού. Σ' αυτό το πνεύμα, χαιρέτισε τις πρόσφατες αντιδραστικές «αλλαγές» στους μισθούς και τις Συμβάσεις, που - όπως είπε - οδήγησαν σε ένα πιο «χαλαρό» θεσμικό πλαίσιο, εκφράζοντας προκλητικά την πεποίθηση ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να συνεννοηθούν με τους εργοδότες για «να σώσουν τις δουλειές τους»!
Τη μέθοδο της «συνεννόησης» τη ζουν ήδη από πρώτο χέρι οι εργαζόμενοι, που εκβιάζονται σωρηδόν στους τόπους δουλειάς να αποδεχτούν ατομικές συμβάσεις με πετσόκομμα μισθών και δικαιωμάτων, κάτω από τον εκβιασμό της απόλυσης. Είναι τέτοιο το μίσος των αστών ως τάξης για τα εργατικά δικαιώματα και τέτοιος ο φόβος τους για τους αγώνες, ώστε ο Δασκαλόπουλος δεν παρέλειψε και αυτός να επιτεθεί στους ναυτεργάτες και την απεργία τους.
Αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα, χαρακτήρισε τον απεργιακό αγώνα στα καράβια «πρόκληση» για τους εργαζόμενους, επειδή θέλουν να διατηρήσουν όσα έχουν, σε μια προσπάθεια να τους συκοφαντήσει και να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό σε βάρος τους.
Σε ό,τι αφορά στα μνημόνια και την οικονομική πολιτική, χαρακτήρισε«ευκαιρία» τη διαδικασία του «κουρέματος» και τη νέα δανειακή σύμβαση που πολλαπλασιάζει τα δεινά για τους εργαζόμενους, θεώρησε«εθνικό συμφέρον» τη συνεπή τήρηση «των ασφυκτικών δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει» αλλά και τα βήματα πέρα από αυτές. Υποστήριξε ότι «η τήρηση των ευρωπαϊκών μας υποχρεώσεων είναι προϋπόθεση για να μην καταστραφούμε» και έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι οι περικοπές στους μισθούς και οι φόροι «έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους».
Σε ερωτήσεις σχετικά με τις δηλώσεις στελεχών του ΔΝΤ και της τρόικας ότι στο θέμα των μισθών έχει διανυθεί ο μισός δρόμος, απάντησε ότι αφορούν στο «μοναδιαίο κόστος εργασίας» που ο περιορισμός του δεν απαιτεί μείωση μισθών. Εκτός βεβαίως και αν η χώρα δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα!
"Ρ" 21-03-2012
"Ρ" 21-03-2012
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου