..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

                                        ΕΠΟΙΗΣΕΝ ΤΗ ΝΗΣΣΑ
       Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. επέλεξε για λόγους επικοινωνιακούς και ουσίας να μην πάρει ούτε μια φορά το λόγο κατά τη διάρκεια της συζήτησης του χειρότερου πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε στη Βουλή. Ένα πολυνομοσχέδιο με άγρια μέτρα που συνθλίβουν τα εργασιακά δικαιώματα και εξαθλιώνουν το λαό.
       Η δε παρέμβαση συνολικά των βουλευτών της Ν.Δ. ήταν κυριολεκτικά ανύπαρκτη για την ουσία των συζητούμενων ανατροπών. Πρόκειται για μια ακόμη επίδειξη έμπρακτης συστράτευσης με την κυβέρνηση και την τρόικα. Στην πραγματικότητα η ηγεσία της Ν.Δ. συμφωνεί με το σύνολο των βάρβαρων μέτρων, πολλά εκ των οποίων άλλωστε αποτελούν δικές της προτάσεις και περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά της.
       Είναι ολοφάνερο ότι η καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου έγινε καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους, όπως έγινε και με το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο. Ενώ δεν ψήφησε το Μνημόνιο στη συνέχεια ψήφησε 60 νόμους και άρθρα σε σύνολο 90.
      Όσα δεν είπε ο κ. Σαμαράς στη Βουλή, τα είπε σε άρθρο του στη Γερμανική εφημερίδα «Φρανκφούρτερ Αλεμάιν Τσάιτουνγκ». «Το κόμμα μας η Ν.Δ. συμφώνησε πλήρως με το στόχο που είχε τεθεί στο μνημόνιο για τη δημοσιονομική πειθαρχία ……………………….. και το μόνο που ζητάμε είναι μια πολιτική που να επιτυγχάνει το σκοπό της».
      Όλους αυτούς τους μήνες βγάλαμε το συμπέρασμα ότι  η Ν.Δ. και ο πρόεδρός της , κ. Σαμαράς στηρίζουν στην πράξη την εφαρμογή των ίδιων των αντεργατικών μέτρων, όπως η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων υπέρ των επιχειρησιακών-ατομικών και των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων. Είναι υπέρ της κατάργησης των ασφαλιστικών εισφορών, της εργασιακής εφεδρείας, την κατάργηση των δημόσιων οργανισμών και των σαρωτικών ιδιωτικοποιήσεων.
      Καμπάνια έχουν ξεκινήσει τα στελέχη της Ν.Δ. για να φανούν βασιλικότεροι του βασιλέως στα μάτια των ηγετών της Ε.Ε. Χρ. Λαζαρίδης σύμβουλος του κ. Σαμαρά. « Το γεγονός ότι καταψηφίσαμε το μεσοπρόθεσμο δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε……………… και των περικοπών». Χρ. Σταϊκούρας: «Το κόμμα μας στήριξε 48 από τους 100 νόμους» δηλώνει με υπερηφάνεια. Την ίδια στιγμή η ηγεσία της Ν.Δ. δε διστάζει να κοροϊδεύει το λαό, χαρακτηρίζοντας «αποτυχημένη» και  «αδιέξοδη» μια πολιτική που κατά τ΄ άλλα στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της. Έδωσε πράσινο φως στην καταστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων –ΤΑΞΙ – ΟΤΑ –
     Όλοι πρέπει να αξιολογήσουμε, μέσα από την κρίση, τις θέσεις και τις επιλογές των κομμάτων που συμφωνούν με τους στόχους και την ουσία του μνημονίου, ότι πρέπει να υποστούν γερό πλήγμα και μέσα από διάφορους αγώνες και μέσα από τις εκλογές.                


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog