..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ο ΨΕΥΤΟΘΟΔΩΡΟΣ
Αλήθεια ποιος πίστεψε τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου όταν μετά την Σύνοδο Κορυφής σε ερώτηση δημοσιογράφου απάντησε ότι τα βάρβαρα μέτρα που περιλαμβάνονται στο «Σύμφωνο για το Ευρώ» για τα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό «δεν αφορούν την Ελλάδα», αφού η Κυβέρνηση «έχει ήδη πάρει σημαντικά μέτρα». Αυτές οι σαρωτικές αλλαγές ισχυρίστηκε ότι είναι η βάση της ανάπτυξης της οικονομίας και εγγυώνται την «ευημερία του λαού». Επίσης ότι βελτιώθηκε το πλαίσιο της εφαρμογής του μνημονίου. Ο λαός κάνει θυσίες και ότι αναγνωρίζει τις προσπάθειες της Κυβέρνησης. Για την απόφαση της Συνόδου προσπάθησε να μας πείσει ότι με την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου των 110 δις. Ευρώ κατά 7,5 χρόνια και μειώνοντας το επιτόκιο κατά 1% θα μειωθούν οι τόκοι κατά 6 δις ευρώ.
Ο πρωθυπουργός, προβάλλοντας την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να συνεχίσει το αντιδραστικό της πρόγραμμα, παρουσίασε τους άξονες του σχεδίου για την περίοδο 2012-2014, με μέτρα 22 δις ευρώ με - μειώσεις μισθών και συντάξεων, κατάργηση επιδομάτων ανεργίας, κατάργηση φορολογικών απαλλαγών, περικοπές επικουρικών συντάξεων, νέες αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, εξίσωση ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, αυξήσεις ΦΠΑ στο 23% -  καθώς και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων 50 δις ευρώ – ξεπουλώντας, ότι ανοίκει στον Ελληνικό Λαό, στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.
Σε ότι αφορά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής γύρω από το δάνειο των 110 δις ευρώ της τρόικας προς την Ελλάδα και τις δήθεν «δανειακές διευκολύνσεις»
Πρώτον: Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου κατά 7,5 χρόνια, από 4,5 της αρχικής σύμβασης, παρατείνει την εξόφληση του δανείου μέχρι το 2023. Αυτό σημαίνει ότι τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσει η τρόικα τρίμηνες αξιολογήσεις, πέρνοντας νέα μέτρα σε περίπτωση αποκλίσεων που έτσι και αλλιώς θα υπάρχουν.
Δεύτερον:  Η μείωση του επιτοκίου κατά 1% σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού ότι θα μειώσει κατά 6 δις ευρώ τους τόκους είναι μεγάλο ψέμα. Όχι μόνο δεν  θα υπάρξει μείωση  αλλά ουσιαστικά θα διπλασιάσει τους τόκους που αρχικά προβλέπονταν, εξαιτίας της ταυτόχρονης επιμήκυνσης του δανείου. Θα υπήρχε μείωση τόκων μόνο εάν μειώνονταν το επιτόκιο και δεν υπήρχε επιμήκυνση. Αυτό το οποίο γνωρίζει ένας απλός λογιστής ή ένας νεοδιοριζόμενος υπάλληλος σε Τράπεζα, δεν γνωρίζει ο πρωθυπουργός.
Πιστεύω με αυτά που γίνονται ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε από τις αυταπάτες , τις φοβίες και τα ιδεολογήματα των κομμάτων της άρχουσας τάξης. Το χρέος δεν το δημιουργήσαμε εμείς και πρέπει να το θεωρήσουμε ΠΑΡΑΝΟΜΟ. Οι θυσίες που μας επιβάλλουν είναι εντελώς ανώφελες για το λαό. Η βαθειά καπιταλιστική κρίση, τα βάρβαρα και αντιδραστικά μέτρα, οι πόλεμοι, αποδεικνύουν ότι ο καπιταλισμός έχει οριστικά σαπίσει. Δεν μπορεί να γίνει ανθρώπινος όπως και η Ε.Ε. δεν μπορεί να γίνει φιλολαϊκή. Αμυντικοί αγώνες και καναπές δεν αρκούν. Είναι ώριμη και επιτακτική ανάγκη να ορθώσουμε εμπόδια για να ανατρέψουμε την καπιταλιστική βαρβαρότητα που εφαρμόζουν «σοσιαλιστικές κυβερνήσεις» τύπου ΠΑΣΟΚ και στηρίζονται σε δεκανίκια όπως της Δημοκρατικής Συμμαχίας και του ΛΑ.Ο.Σ. 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΕΦΗΜ.Ο ΠΟΛΙΤΗΣ 05/04/2011                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog