Επίθεση με χρήση χημικών εξαπέλυσαν τα ΜΑΤ κατά των υγειονομικών έξω από τη Βουλή στη διάρκεια κινητοποίησης.
Τα …«χειροκροτήματα» τελείωσαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη προς τους υγειονομικούς και τώρα το λόγο ανέλαβαν τα ΜΑΤ. Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία οι οποίοι διαμαρτύρονται για την άρση αναστολών εργασίας, την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, δέχτηκαν την επίθεση έξω από το κοινοβούλιο.
Οι κινητοποιήσεις έγιναν καθώς σήμερα ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο το οποίο μεταξύ άλλων μετατρέπει το νοσοκομείο Σπάρτης σε ΝΠΙΔ, παρατείνει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου έως ότου τελεσφορήσουν οι διαγωνισμοί για τους εργολάβους, λεηλατεί παραπέρα το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Ο Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Δεν θα μείνουμε εμείς οι υγειονομικοί με σταυρωμένα τα χέρια στον εκφυλισμό της δημόσιας υγείας. Οι σκληροί δείκτες της πανδημίας αναδεικνύουν με τον πιο τραγικό τρόπο τις ήττες που έχει υποστεί το σύστημα στη διάρκεια του υγειονομικού πολέμου.
Ακόμη και σήμερα δεν προλαβαίνουμε να μαζεύουμε τους νεκρούς και από τις μονάδες εντατικής θεραπείας ζωντανοί βγαίνουν κάθε μέρα τέσσερις με πέντε ασθενείς. Θα πρέπει η κυβέρνηση να ενισχύσει το σύστημα».
Τα βασικά αιτήματα της ΠΟΕΔΗΝ:
Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ
Άρση αναστολών εργασίας
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
Υπενθυμίζεται ότι, η στάση εργασίας είχε προγραμματιστεί για σήμερα στις 12:00 – 15:00. Η συγκέντρωση ξεκίνησε από το υπουργείο Υγείας και έφτασε πριν από λίγο στη Βουλή που συζητείται στην ολομέλεια το Νομοσχέδιο για την υγεία.
Κοντά τους βρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα εκφράζοντας τη στήριξη του Κόμματος στον αγώνα των υγειονομικών, επισημαίνοντας ότι «είναι αγώνας όλου του λαού, για την προστασία του δημόσιου συστήματος Υγείας. Το ΚΚΕ πρωτοστατεί στη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των νοσοκομείων». Μιλώντας για το νομοσχέδιο σημείωσε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα θα το καταψηφίσει «όπως και τα προηγούμενα νομοθετήματα που άνοιξαν τον δρόμο της ιδιωτικοποίησης του συστήματος Υγείας, τη λειτουργία των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Καταψηφίζουμε τη διάταξη που παρατείνει τις αναστολές των υγειονομικών όπως το καταψηφίσαμε κι από την πρώτη στιγμή. Για τους συμβασιούχους διεκδικούμε τη μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις», υπενθυμίζοντας τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που όχι μόνο παραμένουν αλλά διαρκώς αυξάνονται. Κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν συνέχεια στον αγώνα τους με τη συμμετοχή τους στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 6 Απρίλη.
Στην ανάγκη να επιστρέψουν στη δουλειά τους οι 6.500 εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή εργασίας εδώ και 7 μήνες στάθηκε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.
πηγή ημεροδρόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου