«Μήνυμα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό» χαρακτήρισε την υπουργοποίηση του Ευ. Αποστολάκη ο πρωθυπουργός, μετά την παραίτηση Καμμένου, εξηγώντας ότι «υπάρχει συνέχεια στον ευαίσθητο τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων», αλλά και ότι «ανεξάρτητα από τις διαφορές που μπορεί να έχουμε στο εσωτερικό μας, σε ό,τι αφορά στην υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων όλοι οι Ελληνες θα είμαστε ενωμένοι και θα μας βρουν ενωμένους όποια στιγμή θελήσουν να επιχειρήσουν οτιδήποτε που θα αμφισβητήσει την κυριαρχία μας».
Βέβαια, το «βαρύ» ΝΑΤΟικό βιογραφικό του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και νέου υπουργού Αμυνας υποδηλώνει ότι το πραγματικό μήνυμα «στο εξωτερικό» δεν είναι αυτό που λέει ο Αλ. Τσίπρας.
Και ότι η υπουργοποίησή του αποτελεί πρώτα απ' όλα ένα σαφές μήνυμα στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς ότι η πολιτική βαθύτερης εμπλοκής της Ελλάδας στους σχεδιασμούς τους για την ευρύτερη περιοχή όχι μόνο δεν διαταράσσεται, αλλά ενισχύεται ακόμα περισσότερο με την αναβάθμιση ενός στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων με το οποίο χαίρονται πραγματικά να συζητούν ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα όπως και οι επιτελείς των στρατιωτικών δυνάμεων και τα κυβερνητικά στελέχη των ΗΠΑ.
Γενικά, από την κυβέρνηση μιλάνε για επιλογή «συνέχειας» επειδή ο Ευ. Αποστολάκης γνωρίζει τα του υπουργείου Αμυνας αφού συμμετείχε στις αποφάσεις και την υλοποίησή τους.
Προσθέτουν, όχι τυχαία, τις «άριστες σχέσεις με τον αμερικανικό παράγοντα» που διατηρεί ο νέος υπουργός Αμυνας.
Αλλωστε, ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ συμμετείχε στην έναρξη του «Στρατηγικού Διαλόγου» Ελλάδας - ΗΠΑ που εγκαινιάστηκε στα μέσα Δεκέμβρη στην Ουάσιγκτον, επισφραγίζοντας τη μετατροπή της Ελλάδας σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου