Επιχειρηματολογώντας στη Βουλή για την αντιαπεργιακή διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση, ο υπουργός Οικονομικών είπε:
«Προσπαθήσαμε να αποφύγουμε και αυτήν τη διάταξη. Μπορώ να σας πω ότι είχαμε και την υποστήριξη των ευρωπαϊκών θεσμών και της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, που είχε αποφανθεί ότι δεν χρειάζεται μια τέτοια διάταξη, διότι αφενός είναι ήδη αυστηρή η υφιστάμενη νομοθεσία και, αφετέρου, πολλές αποφάσεις κήρυξης απεργίας κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές».
Με άλλα λόγια, το επιχείρημα της κυβέρνησης για τη χρησιμότητα ή όχι της διάταξης που φέρνει ενάντια στην απεργία, είναι ότι το ισχύον καθεστώς επαρκεί για να ακυρώνεται στην πράξη η δυνατότητα των συνδικαλιστικών οργανώσεων (και των επιχειρησιακών σωματείων) να αποφασίζουν απεργία!
Λένε, δηλαδή, ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν με επάρκεια τη βρώμικη δουλειά για το κεφάλαιο και στο βαθμό που η σημερινή κυβέρνηση διατηρεί στο ακέραιο την ίδια αντιαπεργιακή νομοθεσία, δεν υπήρχε κανένας λόγος «να πιει το πικρό ποτήρι» μιας ακόμα αντεργατικής διάταξης, με τέτοιον εμβληματικό χαρακτήρα.
Κατά τ' άλλα, ο καημός τους είναι «να δούμε πώς θα ενεργοποιηθούν οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στα συνδικάτα, να είναι περισσότερο διεκδικητικοί, να έχουν συμμετοχή για να ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο», όπως έλεγε ο Τσακαλώτος στη Βουλή.
Δεν είναι προκλητικοί και ξεδιάντροποι μόνο σε αυτά που νομοθετούν για το κεφάλαιο, αλλά και στον τρόπο που πάνε να τα δικαιολογήσουν και να τα σερβίρουν στο λαό.
Σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου