Το ΚΚΕ από την αρχή είχε πάρει ξεκάθαρη θέση καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο, τα άρθρα του και την επίμαχη τροπολογία. Ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, παρεμβαίνοντας στην κοκορομαχία, επισήμανε:
«Παρακολουθήσαμε μία πολύ αποκαλυπτική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τσακώνεστε για τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, ποιος τα υπηρετεί καλύτερα τη στιγμή που και η ΝΔ ως κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ως κυβέρνηση τσακίζετε τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Με την ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΛ ανοίγετε τον ασκό του Αιόλου και σας προειδοποιούμε γι' αυτό. Έχετε την ίδια τακτική πολιτική, έχετε την ίδια πρακτική, ακολουθείτε την ίδια κοινοβουλευτική διαδικασία, με κατεπείγοντα νομοσχέδια, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με τροπολογίες σκανδαλώδεις και "φωτογραφικές". Πόσο πολύ μοιάζετε. Γι' αυτό, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να βγάλουν πολύ γρήγορα τα συμπεράσματά τους».
Το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που αποτελούσε ένα ακόμη αίτημα του κεφαλαίου, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 151 βουλευτές, κατά 76 και 29 δήλωσαν «παρών».
Συγκεκριμένα, «ναι» ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και το Ποτάμι. Εκτός από το ΚΚΕ, που καταψήφισε το νομοσχέδιο αναδεικνύοντας τον ταξικό του χαρακτήρα υπέρ του κεφαλαίου, η ΝΔ και η Ένωση Κεντρώων ψήφισαν «όχι» θεωρώντας ότι δεν εξασφαλίζει όλα τα ζητούμενα των επιχειρηματικών ομίλων. Το ΠΑΣΟΚ και η Χρυσή Αυγή δήλωσαν «παρών», καταθέτοντας, όπως και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, «εποικοδομητικές προτάσεις» για τη «βελτίωση» ορισμένων διατάξεών του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου