Τα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζεται να λάβει στο Ασφαλιστικό διαφήμιζε στο Νταβός ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με στόχο να ολοκληρωθεί σύντομα η αξιολόγηση και να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις για τη διευθέτηση του χρέους. Επίσης, χρησιμοποιεί ως κράχτη για την προσέλκυση επενδύσεων όλες εκείνες τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που δημιουργούν ένα «φιλικό» περιβάλλον για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το οικονομικό πρόγραμμα και το προσφυγικό. «Ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθεί έγκαιρα η αξιολόγηση, ενώ στη μεταξύ τους συνομιλία εκτιμήθηκε η ελληνική προσπάθεια για μια ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα μοιράζει δίκαια τα βάρη» αναφέρεται σε κυβερνητική ανακοίνωση, την ώρα που το κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό φορτώνει με νέα βάρη τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους και τις μελλοντικές γενιές, για να απαλλάξει κράτος και εργοδότες.
Στη συνέχεια, συναντήθηκε με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί όπου του παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό και την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ «επισημάνθηκε η ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος».
Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Κλάους Σβαμπ και του παρουσίασε το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, την υπέρβαση του στόχου των εσόδων κατά 2 δισ. ευρώ, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα άλλα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης. Επίσης συζητήθηκε η διοργάνωση επίσκεψης επενδυτών στην Ελλάδα τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με κυβερνητικό σημείωμα, τα «εφόδια» του πρωθυπουργού στο Νταβός είναι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων το 2015, δηλαδή η αφαίμαξη του λαού και «η βάσιμη πρόβλεψη ότι η χρονιά θα κλείσει ακόμη και με πρωτογενές πλεόνασμα».
Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης με το γενικό γραμματέα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, Λούκα Βινσεντίνι, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της εμπλοκής των κοινωνικών εταίρων στην παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος, κατά την προσφιλή τακτική όλων των εργοδγενιέςοτικών συνδικαλιστικών ηγεσιών να σπέρνουν αυταπάτες ότι η αντιλαϊκή επίθεση μπορεί να γίνει ηπιότερη μέσα από τον διάλογο και τον κοινωνικό εταιρισμό.
902
902
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου