Νέες «προειδοποιητικές βολές» για την καταβολή των συντάξεων και τη «βιωσιμότητα» του Ασφαλιστικού εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά ο γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς.
Μιλώντας σε διάφορα ΜΜΕ, σημείωσε ότι το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας δεν μπορεί να πορευτεί ως έχει, δίχως να αναπληρωθούν οι ζημιές που υπέστησαν τα Ταμεία με το PSI, επισημαίνοντας ωστόσο ότι μέχρι το τέλος του 2017 δεν τίθεται θέμα ρευστότητας και πληρωμής συντάξεων. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, τα προβλήματα θα αρχίσουν μετά το 2017 καθώς όπως τόνισε «το σύστημα αυτή τη στιγμή θέματα ρευστότητας δεν έχει. Μπορεί να πληρώνει κανονικότατα τις συντάξεις χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι και το τέλος του 2017. Εάν δεν βρούμε τρόπο να αναπληρώσουμε τις απώλειες του PSI, το σύστημα δεν μπορεί να βγει».
Εμφανής εδώ η προσπάθεια συνολικά της κυβέρνησης διά του γενικού γραμματέα να συμβιβαστεί η κοινή γνώμη με νέες οδυνηρές παρεμβάσεις σε συντάξεις και στο Ασφαλιστικό συνολικά στο όνομα του «μικρότερου κακού» και της αποφυγής των «χειρότερων που ενδέχεται να προκύψουν». Παράλληλα, οι δηλώσεις αυτές αποσκοπούν και στο να μειώσουν τον πήχη των απαιτήσεών τους και των διεκδικήσεών τους οι εργαζόμενοι, οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι. Να αποδεχτούν παθητικά και με τη λογική του «ο γέγονε γέγονε» τη συνταξιοδοτική - ασφαλιστική αφαίμαξη που υπέστησαν ιδιαίτερα την τελευταία 5ετία και να μη διεκδικήσουν την κάλυψη των απώλειών τους και φυσικά να νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους ως «μονόδρομο» τη διατήρηση στο ακέραιο των αντιασφαλιστικών νόμων.
Ταυτόχρονα να αποδεχτούν ότι θα κληθούν να σηκώσουν για μια ακόμη φορά εξ ολοκλήρου το φορτίο του κόστους για το Ασφαλιστικό μέσω του λεγόμενου Εθνικού Ταμείου Πλούτου και των 24 νέων πηγών ενίσχυσης του συστήματος, στα οποία αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Πηγές ενίσχυσης που θα προέλθουν μέσα από φόρους, αλλά και από την ιδιωτικοποίηση της λαϊκής περιουσίας, την ίδια ώρα που για τους εργοδότες μειώθηκε το ύψος των καταβαλλόμενων ασφαλιστικών εισφορών και τα ταμειακά διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων και των οργανισμών ΝΠΔΔ διοχετεύονται για την πληρωμή των «δανειστών».
Διαβάστε ΕΔΩ -> ΔΝΤ: Μειώστε τις συντάξεις!!
902
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου