Ξεκινά μεθαύριο, Δευτέρα, η δεκαήμερη Διακλαδική Ασκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2015», σε συνδυασμό με την άσκηση «Αστραπή» του Πολεμικού Ναυτικού. Η άσκηση προβλέπει τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών αποστολών σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών - ναυτικών δυνάμεων, καθώς και μονάδων του Στρατού Ξηράς, ενώ, για πρώτη φορά, θα λάβουν μέρος δυνάμεις ξένων χωρών και συγκεκριμένα του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Επί ποδός τίθενται όλες οι Μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας για εκτέλεση σεναρίων που προβλέπουν από αερομαχίες έως προσβολές επίγειων στόχων.
Η συμμετοχή αμερικανικών και ισραηλινών μονάδων στην άσκηση επιβεβαιώνει την ενίσχυση επί κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ της διασύνδεσης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με αυτές των ΗΠΑ και του Ισραήλ, στην επικίνδυνη για το λαό προσπάθεια της ντόπιας αστικής τάξης να αναβαθμιστεί γεωστρατηγικά, πατώντας σε άξονες και αντιάξονες με ιμπεριαλιστικά κέντρα και άλλα μονοπώλια της Ανατολικής Μεσογείου, επιχειρώντας να αποκτήσει κάποιο προβάδισμα στην εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων της περιοχής.
Διόλου τυχαία, τέλη Μάρτη, ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, από τις ΗΠΑ που επισκεπτόταν, δημοσιοποιούσε τα σχέδια της κυβέρνησης να εμπλακούν αμερικανικά μονοπώλια στις εξορύξεις ελληνικών υδρογονανθράκων και οι αμερικανικές Ενοπλες Δυνάμεις στην προστασία των τέτοιων «επενδύσεων»:
«Θα επιδιώξουμενα εμπλακούν στην εξόρυξη και αμερικανικές εταιρείες. Είτε επίσημα το αμερικανικό κράτος, είτε αμερικανικές εταιρείες, διότι είναι σημαντική η παρουσία των ΗΠΑ και για την ασφάλεια αυτών των επενδύσεων», έλεγε χαρακτηριστικά.
Κάνοντας, δε, και τα ανοίγματα της κυβέρνησης στο αμερικανο-εβραϊκό λόμπι και την ισραηλινή κυβέρνηση, έλεγε: «Τώρα είναι ώρα για επέκταση του ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδας - Κύπρου και με το Ισραήλ και πρέπει να ενισχυθεί και να αναπτυχθεί περισσότερο η συνεργασία με την αμερικανο-εβραϊκή κοινότητα. Μπορούμε να χτίσουμε μια μεγάλη συμμαχία και με τη βοήθεια των ΗΠΑ να μπορέσουμε να δώσουμε τη λύση ασφάλειας στην περιοχή. Γιατί να μη δώσουμε εναέριο χώρο, αυτό που χρειάζεται το Ισραήλ απ' την Ελλάδα; Από το Ισραήλ στην Κύπρο και μέχρι την Κρήτη. Γιατί να μην υπάρχουν συμφωνίες προστασίας της μεγάλης οικονομικής ζώνης, στον ορισμό της οποίας θα προχωρήσουμε και στην Ελλάδα; Γιατί να μην προχωρήσουμε και σε αμυντικές συμφωνίες;»...
"Ρ"18042015
"Ρ"18042015
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου