ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΧΡΕΩΝ»
Τρεις μήνες μετά την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση στη Ρωσία, ένα από τα οικονομικά μέτρα της Σοβιετικής Εξουσίας ήταν Η ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ του εξωτερικού δημοσιονομικού χρέους και των υποχρεώσεων που είχαν αναλάβει οι προεπαναστατικές κυβερνήσεις της Τσαρικής Ρωσίας.
Το Γενάρη του 1918, η Σοβιετική Κυβέρνηση ακύρωσε τα εσωτερικά και εξωτερικά δάνεια που είχε συνάψει η Τσαρική Κυβέρνηση.
Έτσι αντιμετώπισαν οι Μπολσεβίκοι τα χρέη, με τα οποία ο Τσάρος και οι αστοί είχαν φορτώσει στις πλάτες του Ρωσικού λαού.
Όμως, οι Μπολσεβίκοι, επειδή ήταν Κομμουνιστές, Πατριώτες και Διεθνιστές με απόφαση του Δεύτερου Συνεδρίου των Σοβιέτ, απάλλαξε την Ελλάδα από το χρέος που όφειλε στη Ρωσία και ανερχόταν στα 100 εκατομμύρια χρυσά Γαλλικά φράγκα.
Ακόμα παραιτήθηκε από τα δικαιώματά της στο Άγιο Όρος καθώς και από τις ιδιοκτησίες του Τσαρικού κράτους σε διάφορα ΕΥΑΓΗ ΙΔΡΥΜΑΤΑ στην Ελλάδα ( το Ρωσικό Νοσοκομείο στον Πειραιά το σημερινό ΤΖΑΝΕΙΟ) κ.α.
Έτσι αντιμετωπίζονται τα επαχθή «χρέη» του λαού και όχι όπως στη σημερινή εποχή με το να κάθονται προσοχή οι πρωθυπουργοί στους ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ.
Το μεγάλο δε ευχαριστώ, της τότε Ελληνικής Κυβέρνησης, ήταν, ένα χρόνο μετά στις 7/1/1919 , να στείλει 23.500 Έλληνες στρατιώτες στην Οδησσό, για να πολεμήσουν εναντίον του Κόκκινου Στρατού στην Ουκρανία για να καταπνίξουν τη Σοβιετική Επανάσταση , στο πλευρό των Γάλλων Ιμπεριαλιστών....
.
Mην έρθουν οι μπολσεβίκοι ρε και μας κρατικοποιήσουν το γάϊδαρο και τι θα απογίνωμε χωρίς περιουσία.
ΑπάντησηΔιαγραφή