..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Θεόδωρος Δρίτσας: Το ΤΑΙΠΕΔ ελέγχεται πλήρως από τους δανειστές. Λέμε και καμιά μαλακία να περνά η ώρα!!!!!

Δρίτσας- Τασία:  Οι 2 υπουργοί που είναι… παντρεμένοι 

"Εχουμε μπροστά μας δρόμο μέχρι τη μεταβίβαση των μετοχών τον Ιούνιο" δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας πριν περάσουν δύο μέρες από την συμφωνία του πρωθυπουργού με τους Κινέζους - Εκανε και επίθεση στο ΤΑΙΠΕΔ τονίζοντας πως δεν ελεγχεται από την κυβέρνηση αλλά από τους δανειστές

Σε αμφισβήτηση της πώλησης του ΟΠΛ προχώρησε ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας πριν περάσουν 48 ώρες απο την υπογραφή της συμφωνίας με τους κινέζους επενδυτές ενω παράλληλα εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά του ΤΑΙΠΕΔ συνεχίζοντας να δείχνει την αντίθεσή του για την εξέλιξη αυτής της ιδιωτικοποίησης.

Σε συνέντευξή του ο κ. Δρίτσας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν τέλειωσε η διαδικασία για την πώληση του ΟΛΠ» και ότι «έχουμε μπροστά μας δρόμο μέχρι τη μεταβίβαση των μετοχών τον Ιούνιο». Επικαλέστηκε μάλιστα σειρά νομικών διαδικασιών, ενώ δήλωσε ότι ετοιμάζονται ρυθμίσεις όπως η Δημόσια Αρχή Λιμένα Πειραιά που εκτιμάται ότι δημιουργεί νέο «κρατικό» ΟΛΠ.

Ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε ακόμη ότι «η πώληση του λιμανιού γίνεται για να ικανοποιηθούν οι δανειστές, όχι για την ανάπτυξη του λιμένα» παρά τις περί αντιθέτου δηλώσεις του πρωθυπουργού την Παρασκευή, ενώ επιτέθηκε με δριμύτητα στο ΤΑΙΠΕΔ.

«Το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί ως κράτος εν κράτει. Είναι παράλληλη εξουσία στην αιρετή εξουσία του ελληνικού λαού. Πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο το κομμάτι της απαράδεκτης λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ»ανέφερε χαρακτηριστικά. «Κάνει αξιοποίηση ή ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας το ΤΑΙΠΕΔ; Είναι επινόηση των δανειστών το ΤΑΙΠΕΔ, δεν είναι κυβέρνηση» πρόσθεσε ο κ. Δρίτσας.

«Το ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι ο Πιτσιώρλας, είναι οργανισμός που ελέγχεται πλήρως απο δανειστες, τραπεζικούς και επιχειρηματικούς οργανισμούς και λειτουργεί βάσει κανόνων που θέλουμε να αλλάξουμε» ξεκαθάρισε.

«Ή έπρεπε φύγουμε, ή να μείνουμε και να παλέψουμε... άλλαξε σε πολλά σημεία η συμφωνία που έφερε το ΤΑΙΠΕΔ, δεν εξαιρούσε ούτε καν την ακτογραμμή των λιπασμάτων.

Ο υπουργός αμφισβήτησε και τα λεγόμενα του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του λιμένα μετά τις επενδύσεις στην Cosco, λέγοντας ότι η ανταγωνιστικότητα θα ενισχυόταν έτσι κι αλλιώς, αλλά και τα λεγόμενά του για 2.000 θέσεις εργασίας λόγω της παρουσίας της κινεζικής εταιρείας, υποστηρίζοντας ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα αποτελούν υπεργολαβίες.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, «είναι ορθολογικό να λέτε να φεύγαμε επειδή δεν συμφωνούμε, (με τις ιδιωτικοποιήσεις) αλλά δεν είναι ορθολογικοί οι καιροί μας». «Καθημερινά συγκρουόμαστε με τον εαυτό μας για τις κυβερνητικές δεσμεύσεις... Έμεινα ως μέλος της κυβέρνησης για να βελτιώσω τη συμφωνία» διευκρίνισε ο Θοδωρής Δρίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog