..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Η μεγάλη πορεία και οι δύο κόσμοι!!!!!!


Η μεγάλη πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα εκτός των άλλων αποκαλύπτει και την ανειρήνευτη σύγκρουση: 

Στον ένα κόσμο συγκεντρώνονται οι δυνάμεις που προκαλούν την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, τους πολέμους και την προσφυγιά. Μια χούφτα παράσιτα, εκμεταλλευτές και το πολιτικό τους προσωπικό. ΕΕ, ΔΝΤ, κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση και λοιποί πρόθυμοι, με αδιαπραγμάτευτη τη στρατηγική τους και με τους απαραίτητους καυγάδες και διαπραγματεύσεις για την «αξιολόγηση» της συντριβής του λαού. 
Ολοι αυτοί προσπαθούν να τον πείσουν ότι για την κρίση δε φταίει το κίνητρο του καπιταλιστικού κέρδους, αλλά επειδή ζούσε καλύτερα απ' όσο του άξιζε. 
Οτι για τη χρεοκοπία του φταίνε η σύνταξη του ηλικιωμένου, το μεροκάματο που δεν είναι ανταγωνιστικό, το επίδομα του ανέργου και του ανάπηρου και προφανώς οι αγώνες των εργατών που «διώχνουν τους επενδυτές».

Ο άλλος, ο όμορφος κόσμος, πήρε τη μεγάλη λαϊκή πρωτοβουλία: Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες και η νεολαία τους, που αγωνίζονται και διεκδικούν χωρίς υποχωρήσεις και παζάρια. 
Με τη μεγάλη τους διαδήλωση, που μετατράπηκε σε πλατιά καμπάνια ενάντια στην πιο αθεράπευτη πληγή του καπιταλισμού: την ανεργία. 
Μια σκληρή προσπάθεια, τουλάχιστον 200 χιλιομέτρων και μιας βδομάδας πορείας, με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα στέλνει σαφές μήνυμα: «Δεν παζαρεύουμε αυτά που μας ανήκουν, ψάξτε αλλού για συναίνεση, δεν συζητάμε πώς θα μας σφάξετε».

 Μια δυνατή κινητοποίηση, που συγκίνησε πλήθος εργαζομένων και αγκαλιάστηκε από φορείς, συνδικάτα και Λαϊκές Επιτροπές, κορυφώνεται σήμερα με τη συναυλία στο Σύνταγμα. Σηματοδοτεί ότι η σύγκρουση των δύο κόσμων δεν έχει κριθεί. 
Οτι ο λαός μπορεί να ανασυνταχθεί και να περάσει στην αντεπίθεση, για να βγει νικητής οριστικά και αμετάκλητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog