..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016

ΚΚΕ. Απάντηση σε επιστολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ!!!


Απάντηση σε επιστολή που έστειλε η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή (ΚΣΕ) της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δημοσιοποίησε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. 

Στην επιστολή της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθυνόταν στο ΚΚΕ και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις (ΛΑΕ, ΕΕΚ, ΚΚΕ (μ-λ) κ.ά.) με αφορμή τις κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό. Η επιστολή (με ημερομηνία αποστολής 14 Γενάρη) έθετε ως πρόταση τη συνάντηση αντιπροσωπειών αυτών των πολιτικών δυνάμεων, με στόχο την κοινή δράση και το συντονισμό για τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

Παραθέτουμε όλη την απάντηση από την πλευρά του ΚΚΕ:

«ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΣΕ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σε απάντηση της επιστολής σας, σας στέλνουμε τις απόψεις μας σχετικά με τα θέματα που θέσατε:

Το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις για να υπάρξει λαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στο κυβερνητικό σχέδιο σφαγής στην Κοινωνική Ασφάλιση, καθώς και στο σύνολο των αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων που δρομολογούνται στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου.

Από το Γενάρη του 2015 είχαμε τονίσει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα συνεχίσει το αντιλαϊκό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και θα επιδιώξει να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου, να στηρίξει την καπιταλιστική ανάκαμψη και κερδοφορία, θυσιάζοντας τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.

Γι' αυτό το λόγο, το ΚΚΕ, τα μέλη του μέσα στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, αντιπάλεψαν λογικές και "κινητοποιήσεις" για τη στήριξη της κυβερνητικής διαπραγμάτευσης, στις οποίες καλούσαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός, άλλες δυνάμεις, καλλιεργώντας μ' αυτόν τον τρόπο αυταπάτες στους εργαζόμενους για το χαρακτήρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το χαρακτήρα της διαπραγμάτευσης και εμποδίζοντας την ανάπτυξη της ταξικής πάλης.

Σήμερα δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την ενδυνάμωση της κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας, στο έδαφος των οξυμένων λαϊκών προβλημάτων και με στόχο την ενίσχυση του αντικαπιταλιστικού - αντιμονοπωλιακού προσανατολισμού. Το ΚΚΕ, όπως και κάθε κόμμα, μετέχει στα όργανα και στις γραμμές του κινήματος μέσω των στελεχών και των μελών του. Μέσα στο κίνημα, στις οργανώσεις της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, των οργανώσεων φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών, γυναικών, υπάρχει και μπορεί να υπάρξει συζήτηση, διαπάλη για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα και του συντονισμού, τα αιτήματα, τις μορφές πάλης κ.λπ.

Εκεί κρίνεται και θα κριθεί η κάθε πολιτική, συνδικαλιστική δύναμη, στο κατά πόσο συμβάλλει στην ανάπτυξη της εργατικής - λαϊκής πάλης σε κάθε κλάδο, σωματείο, τόπο δουλειάς, την αντιπαράθεση με τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό. Εκεί μπορούν να συναντηθούν εργάτες κι υπάλληλοι του δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νέοι και γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, ανεξάρτητα αν είναι μέλη ή φίλοι του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή άλλων κομμάτων.

Κατά συνέπεια, θεωρούμε ότι η πορεία ανασύνταξης του κινήματος, η αλλαγή συσχετισμών κι η αναμέτρηση με την ταξική αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό δεν υπηρετείται μέσα από επαφές, συναντήσεις και συζητήσεις "κορυφών", πολιτικών κομμάτων κ.λπ., που ουσιαστικά υποκαθιστούν το εργατικό - λαϊκό κίνημα, τα όργανα και τις διαδικασίες του.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

23 Γενάρη 2016».

5 σχόλια:

 1. Μπαίνει εκ των πραγμάτων και ουσιαστικά,το θέμα της καθοδήγησης του εργατικού λαϊκού κινήματος και θεωρώ ότι ακριβώς εδώ-στην καθοδήγηση-έχουν θέση οι ''κορυφές'' και τα κόμματα.Άλλης τάξης ζήτημα βέβαια η στάση αυτών των ''κορυφών'' και των κομμάτων σε κρίσιμα ζητήματα,όπως η στήριξη ή μη της διαπραγμάτευσης,οι φιλοκυβερνητικές συγκεντρώσεις όπου η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετείχε κτλ.Εκεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έκανε επιλογές,έξω και πέρα από τις επιλογές του ΚΚΕ και φυσικά πρέπει να μετρήσουμε αν στην ανάπτυξη και ισχυροποίηση της ταξικής πάλης,χρειάζεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να είναι μαζί μας ή απέναντι μας...Προς ώρας φαίνεται ότι δεν τους υπολογίζουμε ως συμμάχους...Μακάρι αυτός ο υπολογισμός να δικαιωθεί στη ζωή...!!!Πρέπει πάντα σε κινήσεις τακτικής να μετράς τα συν και τα πλην και να παίρνεις τις αποφάσεις σου...Μακάρι οι σύντροφοι καθοδηγητές να αναλύουν σωστά τα γεγονότα και να πράττουν τα καλλίτερα, γιά το κίνημα και τον λαό!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. κανενας δεν περισσευει απο το κινημα αρκει να εχει ξεκαθαρο ρολο και ακριβως οι κινησεις της ανταρσυα δεν ειναι ξεκαθαρες

   Διαγραφή
 2. καλο θα ηταν να μπαινει κ ενα λινκ απο την πηγη οπου ειναι ατοφιο το κειμενο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εγώ είμαι μέλος σε ένα σωματείο και μπαίνει θέμα στη συνέλευση για κινητοποιήσεις ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα. Πρέπει δηλαδή να έχει συμφωνήσει σε επίπεδο κομμάτων το ΚΚΕ η ΑΝΤΑΡΣΥΣΑ και όποιο άλλο κόμμα για να αποφασίσω αν θα κινητοποιηθώ ή όχι; Κατεβάζει η κυβέρνηση ένα αντιλαϊκό νόμο και θα πρέπει να μου πουν τα κόμματα αν θα αντιδράσω ή όχι; Ασφαλώς και η απάντηση είναι αρνητική. Στη συνέλευση θα τοποθετηθούν και τα μέλη των διάφορων κομμάτων, θα γίνει η πάλη των ιδεών μέσα στο κίνημα και εμείς οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουμε. Το θέμα είναι ότι εάν αποφασίσουμε π.χ. απεργία ή διαδήλωση, να ακολουθήσουμε όλοι το σωματείο μας και να μην τρέχουμε στις συγκεντρώσεις της εργοδοτικής ΓΣΕΕ ή να φτιάχνουμε ομαδούλες με τους συνδικαλιστές της παράταξής μας (τα βλέπουμε σε κάθε διαδήλωση ιδίως από τη μεριά της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς). Κατά την άποψή μου το εργατικό κίνημα δεν χρειάζεται συνεργασίες των κορυφών των κομμάτων αλλά την συνεργασία μέσα στο κίνημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog