..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Ο Κατρούγκαλος διαπραγματεύεται.. Προσοχή μην σχίσεις κανένα καλσόν!!!!!!!


  Ο Κατρούγκαλος προσπαθεί να φανεί ψηλός για να διαπραγματευτεί με σθένος!!!

Νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους του Κουαρτέτου θα έχει την Κυριακή ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, καθώς οι μεθοδεύσεις για την οριστικοποίηση των ανατροπών στο Ασφαλιστικό συνεχίζονται.

Στο επίκεντρο φαίνεται πως παραμένει το θέμα των επικουρικών συντάξεων, στις οποίες αναμένεται να μπει μεγαλύτερο μαχαίρι. 

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας «μας ζητούν πολύ μεγαλύτερες περικοπές από αυτές που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του Κουαρτέτου δεν δέχονται την αύξηση των εισφορών, κάτι που οδηγεί σε μεγαλύτερες περικοπές, προκειμένου να «πιαστεί» ο στόχος για μείωση της συνολικής δαπάνης για τις συντάξεις κατά 1,8 δισ. ευρώ μόνο για φέτος.

Όσον αφορά τα ποσοστά αναπλήρωσης, με τα οποία θα υπολογίζεται ο συντάξιμος μισθός και θα βγαίνει το «ανταποδοτικό» τμήμα της σύνταξης, συρρικνώνονται περαιτέρω σε σχέση με την αρχική κυβερνητική πρόταση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κυβέρνηση και Κουαρτέτο φέρονται να συμφωνούν σε συνολικό ποσοστό αναπλήρωσης 40,7% για το ανταποδοτικό κομμάτι της σύνταξης, μετά από 40 χρόνια ασφάλισης (12.000 ημέρες ασφάλισης). Κι αυτό όταν στο εξής ο υπολογισμός του συντάξιμου μισθού θα γίνεται με βάση όλο τον εργάσιμο βίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog