..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Και κλάμα η ....."ΑΥΓΗ"

Στη δακρύβρεχτη ανάλυσή της για το αποτέλεσμα των εκλογών στην ΕΣΗΕΑ, η «Αυγή» αναζητά τις αιτίες της μεγάλης πτώσης (40%) που είχε η παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και η οποία είχε την προεδρία (όχι την πλειοψηφία) στο απερχόμενο ΔΣ. Για να μετριάσει κάπως τις εντυπώσεις από τη μεγάλη μείωση της «Συσπείρωσης», η «Αυγή» γράφει ότι «όλες οι παρατάξεις που συμμετείχαν στην απερχόμενη διοίκηση, αν και διασώθηκαν λόγω της απλής αναλογικής, είδαν τις δυνάμεις τους να συρρικνώνονται σημαντικά». Μας είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι η «Αυγή» δεν πληροφορήθηκε τα ακριβή αποτελέσματα των εκλογών. Για να της φρεσκάρουμε πάντως τη μνήμη, την ενημερώνουμε ότι η «Δημοσιογραφική Συνεργασία», το ψηφοδέλτιο των εργαζόμενων δημοσιογράφων που παλεύουν μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, πήρε 259 ψήφους (από 197 στις προηγούμενες εκλογές) και διατήρησε τη μια έδρα στο ΔΣ. Αύξησε δηλαδή τη δύναμή της κατά περίπου 31% και σε καμιά περίπτωση δεν «συρρικνώθηκε», όπως θα ήθελε προφανώς η «Αυγή»...

 Στην παρένθεση τι ψήφους πήραν οι παρατάξεις στις προηγούμενες εκλογές: 

Τα αποτελέσματα των εκλογών που διεξήχθησαν στις 7 και 8 Ιουνίου αναρτήθηκαν στο site της ΕΣΗΕΑ.  Στην παρένθεση τι ψήφους πήραν οι παρατάξεις στις προηγούμενες εκλογές: 

Ψήφισαν: 3109
Βρέθηκαν φάκελοι: 3109   ( 3016)
Έγκυρα: 2851                     (3093)
Άκυρα: 169                          (46)
Λευκά: 89                             (77)
Εκλογικό μέτρο: 259          (281)
Έλαβαν:

-Συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»

Ψήφους: 1345 Έδρες: 5  (1202  έδρες 4)

-Συνδυασμός «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ»

Ψήφους: 305 Έδρες: 1   (529     έδρες 2)

-Συνδυασμός «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι)»

Ψήφους: 287 Έδρες: 1   (353    έδρες 1)

- Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

Ψήφους: 259 Έδρες: 1  (197  έδρες 1)

-Συνδυασμός «ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ-ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΡΤ»

Ψήφους: 255 Έδρες: 1  (300   έδρες 1)

-«ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»

Ψήφους: 222 Έδρες: 1   (231  έδρες 1)

- Συνδυασμός «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»

Ψήφους: 178 Έδρες: 1   (281   έδρες 1)

1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog