..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Κρατικό χρέος: Παρά το κούρεμα....... μεγαλώνει!!!!!!!

Νέο βραχυπρόθεσμο δάνειο από τους τραπεζίτες
Για νέο βραχυπρόθεσμο δάνειο στους τραπεζίτες προσφεύγει την ερχόμενη Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο διαχείρισης - «ανακύκλωσης» του κρατικού χρέους και για την αποπληρωμή τοκοχρεολυτικών δόσεων που λήγουν το επόμενο διάστημα. Οπως ανακοινώθηκε θα διατεθούν μέσω δημοπρασίας έντοκα γραμμάτια 6μηνης διάρκειας και ύψους 1 δισ. ευρώ.
Νέα δάνεια από τους ιμπεριαλιστικούς Οργανισμούς «βλέπει» από το 2014 για την Ελλάδα ο Κ. Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ESM, του μόνιμου μηχανισμού στήριξης της Ευρωζώνης, θεωρώντας αδύνατη την πρόσβαση της κυβέρνησης στις λεγόμενες «αγορές», δηλαδή στους ισχυρούς διεθνείς τραπεζικούς ομίλους μέσω μακροπρόθεσμων εκδόσεων κρατικών ομολόγων.
Στο τέλος Ιούνη 2013 η μάζα του κρατικού χρέους «αναρριχήθηκε» στα321,3 δισ. ευρώ. Η διαμόρφωση του κρατικού χρέους στα τελευταία χρόνια εμφανίζεται ως εξής: 2007: 239,7 δισ., 2008: 262 δισ., 2009: 292 δισ., 2010: 340,3 δισ., 2011: 368 δισ., 2012 (μετά το κούρεμα και την επαναγορά): 305,5 δισ. ευρώ.
Ανάγλυφα προκύπτει η εγκληματική πολιτική του κεφαλαίου, η οποία και κλιμακώθηκε μετά την πρόσδεση της χώρας στο άρμα του λεγόμενου σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης. Από τα 124,7 δισ. ευρώ, όπου το εμφάνιζαν για το έτος 2000,προστέθηκαν επιπλέον 196,6 δισ. ευρώ. Οπως προκύπτει, το κρατικό χρέος στην εν λόγω περίοδο διογκώθηκε πάνω από ένα ολόκληρο ΑΕΠ, το οποίο επίσης ξεκοκάλισαν οι τραπεζίτες και τα άλλα τμήματα του κεφαλαίου. Από την ένταξη της χώρας στο ευρώ μέχρι σήμερα, το κρατικό χρέος έχει υπερδιπλασιαστεί, με το ποσοστό της διόγκωσης να φτάνει στο 157% και αυτό παρά το «κούρεμα» που επίσης φορτώθηκε στα λαϊκά στρώματα και τα ασφαλιστικά ταμεία.



2 σχόλια:

  1. Μα....Πως αλλοιως να γινοτανε δηλαδη...
    Ακουμε απο τα καναλια ΜΠΟΥΡΔΕΣ..Για καποια ναναπτυξη που περιμενει στη..Γωνια,να της κανει ΝΟΗΜΑ η μνημονιακη κυβερνηση να ερθει...
    Κι ως τοτε..ΗΔΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ με τη ΔΗΘΕΝ διωξη της ΧΑ....
    [Αφου δεν διωκονται οι χρηματοδοτες..Δυστυχως,για δηθενια προκειται]
    Το λοιπον..Αφου δεν τονωνεται με κανενα τροπο η ΠΑΡΑΓΩΓΗ
    αυτεινου του τοπου...
    Με την κατασχεση των περιουσιακων στοιχειων των πολιτων....Και με την χαριστικη διαθεση της περιουσιας του ελληνικου λαου...
    Θα πληρωθει το χρεος;;;;
    ΠΟΤΕ ξαναγινε αυτο και δεν το ξερουμε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή δούλευα στην πάλαι ποτέ κραταιά ΑΤΕ.....-ναι αυτή που την δώρισαν στον κολλητό του Ανδρέα- ποτέ δεν αποπλήρωσε κάποιος το δάνειο του όταν επαναδειοδοτούσαμε.. Αυτοικαποιούμαστε με την σύλληψη της Χ.Α. όπως και με την 17 Νοέμβρη...... Δεν βλέπουμε τι λαίλαπα και τυφώνας νέων μέτρων έρχεται....Δεν βλέπουμε την φτωχοποίησή μας. Δεν βλέπουμε τη ζητιανιά μας. Χαιρόμαστε και στηρίζουμε τους νεκροθάφτες μας. Μα πόσο Μ..........ς είμαστε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

      Διαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog