..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ: Η μεγάλη σχολή της ........παραπλάνησης!!!!!

Συμφωνία για τη δόση και μετάθεση της συζήτησης για το χρέος το 2018, προεξοφλούν με τις δηλώσεις τους οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης που συνεδριάζουν αυτή την ώρα. Πάντως, ανεξάρτητα από τη διατύπωση που θα επιλεγεί στο θέμα του χρέους, το μόνο σίγουρο είναι η συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης. 

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη γεφύρωση των διαφορών και ελπίζω ότι θα επιτύχουμε μια καλή λύση μέχρι το τέλος της συνεδρίασης», τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, προσερχόμενη στο Eurogroup. Επίσης δήλωσε πως είναι «πάντα αισιόδοξη».

«Δεν θα μιλήσουμε για συγκεκριμένους αριθμούς, αυτοί θα έρθουν μετά το τέλος του προγράμματος», δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ για το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Είμαι ευλόγως αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι θα έχουμε μια κοινή λύση», δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόιμπλε. «Δεν χρειαζόμαστε κανέναν συμβιβασμό, πριν τρεις βδομάδες είχαμε καταλήξει σε ένα αποτέλεσμα, οι Έλληνες χρειάζονταν τρεις βδομάδες χρόνο ακόμα και για την επικοινωνία του θέματος στη χώρα τους», σημείωσε, ο Βόλφανγκ Σόιμπλε, επισημαίνοντας πως «οι φωνές πληθαίνουν από την Ελλάδα ότι πρέπει να τηρηθούν οι συμφωνίες. Στην Γερμανία δεν έλειψαν ποτέ. Αν οι Έλληνες τηρήσουν τις συμφωνίες θα γλιτώσουμε χρόνο στο μέλλον». Πρόσθεσε πως το ΔΝΤ θα συμμετάσχει πιθανότατα στο πρόγραμμα για την Ελλάδα, χωρίς οικονομική συμβολή μέχρι τον Αύγουστο 2018.

Aπό τα μέχρι στιγμής παζάρια, προκύπτει ότι δεν θα καθοριστούν τώρα τα μεσοπρόθεσμα μέτρα «ελάφρυνσης» του χρέους, αλλά το καλοκαίρι του 2018. Ίσως κάποια από αυτά τα μέτρα να εξειδικευτούν τώρα, αλλά δεν θα ποσοτικοποιηθούν. Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά χωρίς χρηματοδότηση, έως ότου εξεταστεί η βιωσιμότητα του χρέους. 

Σε κάθε περίπτωση, προϋπόθεση για να ενεργοποιηθούν μέτρα «ελάφρυνσης» του χρέους μετά το 2018, είναι να εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα των επόμενων «αξιολογήσεων». Μάλιστα, το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, θα συνδεθεί με τα επόμενα μνημόνια.

Στο τραπέζι του Eurogroup βρίσκεται και ο προσδιορισμός του στόχου για τα «ματωμένα» πρωτογενή πλεονάσματα σε ορίζοντα πολλών δεκαετιών.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog