..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Βέροια


Ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στο πάρκο της Ελιάς πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής 16/6 η Τ.Ε Ημαθίας με ομιλητή το μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ Νίκο Χριστάνη. 

Το θέμα της ήταν : «Για ένα κόσμο χωρίς πολέμους, κρίση, εκμετάλλευση».

Ο ομιλητής αναφερόμενος στη συμφωνία της κυβέρνησης στο Eurogroup τόνισε:

Μοναδικοί ωφελημένοι από τη συμφωνία είναι το κεφάλαιο, οι επενδυτές που θα κερδίσουν και από το τσάκισμα του λαού και από τα νέα προνόμια που τους δίνονται. Αυτό είναι το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης που κρύβεται πίσω απ' το αφήγημα της «ανάπτυξης», το οποίο προβάλλει η κυβέρνηση.

Μηδέν εις το πηλίκον για το λαό, αφού όλα τα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίστηκαν, συν όλα τα υπόλοιπα που θα απαιτηθούν ως προαπαιτούμενα για την όποια ρύθμιση του χρέους, ισχύουν στο ακέραιο.

Το κλίμα ευφορίας, που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση σε έναν λαό γονατισμένο και ματωμένο, εξαιτίας της πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, είναι προκλητικό και εξοργιστικό.

Η πραγματική ελπίδα μπορεί να γεννηθεί μόνο μέσα από τη ρήξη και τη σύγκρουση με τον σημερινό δρόμο. Με ισχυρό ΚΚΕ, αναζωογόνηση του κινήματος και Κοινωνική Συμμαχία.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην περιοχής μας υπογράμμισε:
Η κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή είναι κρίκος στη σύγκρουση για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και ενεργειακών δρόμων παγκόσμιας εμβέλειας και σημασίας, για τη δημιουργία σφαιρών επιρροής, όπου τα μονοπώλια θα επεκτείνουν τη δράση τους. Ιδιο είναι το διακύβευμα και στις συγκρούσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ουκρανία, στη Βόρεια Αφρική, στα Βαλκάνια και σε άλλα σημεία του πλανήτη, με την εμπλοκή στους επικίνδυνους αυτούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ και ΕΕ, για αναμόρφωση της ευρύτερης περιοχής ανταγωνιστικά προς άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, συμμετέχει ενεργά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας», για λογαριασμό του ντόπιου κεφαλαίου. 

Για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής, ο στόχος αυτός είναι ξένος και επικίνδυνος για τα πραγματικά του συμφέροντα. Σε τίποτα δεν έχει να ωφεληθεί από τις προωθούμενες αλλαγές συνόρων, τα απόνερα των οποίων φτάνουν μέχρι τα ανατολικά και τα βόρεια σύνορα της χώρας μας, πυροδοτώντας επικίνδυνες αναταράξεις και απρόβλεπτες εξελίξεις.

Απ' αυτήν τη σκοπιά, είναι κρίσιμο να συνειδητοποιηθεί η πραγματική αιτία των πολέμων και των επεμβάσεων και εκεί να στρέψουν τα πυρά τους το κίνημα και ο λαός. Δυναμώνοντας την αλληλεγγύη με τους άλλους λαούς της περιοχής και τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, παλεύοντας για απεμπλοκή της χώρας από τις επεμβάσεις όπου Γης και το κλείσιμο των βάσεων, οργανώνοντας την πάλη ενάντια στο κεφάλαιο και την εξουσία του, για αποδέσμευση της χώρας απ' όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τις ενώσεις.


 Η άλλη άποψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog