..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Το τραγικό λάθος του ΚΚΕ να μην συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ!


Μία ιστορική ευκαιρία χάθηκε για τον λαό γιατί το ΚΚΕ αποφάσισε να μην συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ και να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του! Δεν λέμε ότι δεν υπάρχουν σοβαρές πολιτικές διαφορές μεταξύ του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το ΚΚΕ πέρα από τις πολιτικές διαφορές θα έπρεπε να δει το αριστερό ήθος ενός κόμματος σαν τον ΣΥΡΙΖΑ και να του δώσει μια ευκαιρία, μαζί να δώσει μια ευκαιρία και στον Ελληνικό λαό!

Εάν το ΚΚΕ είχε συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα θα βρισκόταν σε μια κυβέρνηση η οποία για το καλό του τόπου περνάει το ένα μνημόνιο πίσω από το άλλο και τον έναν αντιλαϊκό νόμο πίσω απ’ τον άλλον! Πάντα όμως με προοπτική τον σοσιαλισμό, τον οποίον μπορεί να μην τον βλέπει ούτε το ΚΚΕ ούτε και κανένας άλλος στο βάθος του τούνελ, αλλά τον βλέπουν ο Τσίπρας και ο Καμμένος και αυτό φτάνει! Εάν το ΚΚΕ δεν φυγομαχούσε και ήταν σ’ αυτήν την κυβέρνηση προχθές, μετά την περήφανη διαπραγμάτευση στο Eurogroup, θα καμάρωνε τον Κρητίκαρο υπουργό να προκαλεί τον κόσμο και τους πολιτικούς του αντιπάλους και να τους λέει «και τώρα πάρτε φόρα!!!!»! Βέβαια επειδή και ο περήφανος Κρητίκαρος εάν ξεσηκωνόταν θύελλα όπως ξεσηκώθηκε με την γραβάτα του Καμμένου, είτε θα έλεγε ότι την ανάρτηση την έκανε ο γιος του, είτε θα έλεγε ότι δεν εννοούσε «και τώρα πάρτε φόρα κι ελάτε με τον κώλο» αλλά ότι εννοούσε «και τώρα πάρτε φόρα και χτυπήστε το κεφάλι σας στον τοίχο» ή «και τώρα πάρτε φόρα και πηδήξτε στον γκρεμό» ή άλλα τέτοια! Το ΚΚΕ λοιπόν απέρριψε την περίπτωση να ζήσει ένα τέτοιο ήθος των Συριζαίων συγκυβερνώντας μαζί τους! Έχασε το ΚΚΕ δηλαδή την ευκαιρία να δώσει μαθήματα ήθους καλώντας τον κόσμο ή τους πολιτικούς του αντιπάλους «να πάρουν φόρα!!!!»!

Επειδή όμως στον σοσιαλισμό δεν θα μπορούσε να οδηγηθεί η χώρα μόνο με την σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ, αλλά θα χρειαζόταν και πάλι ο Καμμένος, το ΚΚΕ έχασε την ευκαιρία να ζήσει ως συγκυβερνήτης, εκτός από το ήθος της αριστεράς και το ήθος του Καμμένου! Το ΚΚΕ κλώτσησε την ευκαιρία να συγκυβερνήσει με έναν τύπο ο οποίος μετά το Eurogroup ανάρτησε σε Μέσο Κοινωνικής δικτύωσης μία γραβάτα με φαλλούς που γελάνε και μετά για να επιβεβαιώσει το ήθος αυτής της κυβέρνησης δήλωσε ότι την ανάρτηση την έκανε το «παιδί»!

Κρίμα στο ΚΚΕ που έχασε την ευκαιρία να συγκυβερνήσει με κόμματα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ που είναι το ήθος προσωποποιημένο!

Επειδή όλα αυτά δεν είναι και τόσο αστεία, καλά θα ήταν όλοι όσοι καλούσαν το ΚΚΕ καλοπροαίρετα από αριστερή σκοπιά να συγκυβερνήσει με αυτό το πράγμα που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ, να κάνουν την αυτοκριτική τους έστω μόνο στον εαυτό τους! Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν έχει πολιτική διαφορά από τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, όχι μόνο κοροϊδεύει τον λαό, όχι μόνο απογοητεύει τον λαό, αλλά μπορεί να κατρακυλήσει και τόσο χαμηλά στις κουβέντες και στις αντιδράσεις του!
Αγκίδα
Οράτιος Μενιππίδη

2 σχόλια:

  1. Όχι μόνο τα παραπάνω, αλλά ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, έχουν κάνει την ρεμούλα και το ρουσφέτι ... ντοκτορά!

    ΚΑΛΑ έκανε λοιπόν το ΚΚΕ και ΕΧΑΣΕ την ... "ευκαιρία"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog