..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Να μην έπαιρνες σπίτι στην Αγία Παρασκευή αλλά στο ........Περιστέρι!!!!!!


Η κυβέρνηση, με φανατισμό και χωρίς τον παραμικρό δισταγμό, υλοποιεί, και θα συνεχίσει να το κάνει, τη στρατηγική ενίσχυσης των μονοπωλίων, για να ανακάμψουν τα κέρδη τους, κάτι που αντικειμενικά θα συνδυάζεται με την περαιτέρω πτώχευση της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. «Και να μην υπήρχε το μνημόνιο, θα έπρεπε να το εφεύρουμε», έλεγε την προηγούμενη βδομάδα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης. 

Χτες, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος  σημείωνε, σχετικά με την προώθηση του νομοσχεδίου στήριξης των τραπεζών και διευκόλυνσης των πλειστηριασμών, ότι «...είναι από τις ρυθμίσεις για τις οποίες δεν νιώθω ενοχές». 
Λίγο μετά, κυνικά, συμπλήρωνε, αποδεικνύοντας την ταξικότητα της πολιτικής της συγκυβέρνησης, ότι δεν μπορούν να «καλύψουν» κι αυτόν που πήγε να αγοράσει σπίτι στην Αγία Παρασκευή, ενώ η τσέπη του είναι για το Περιστέρι... 

Τοποθετήσεις, που υμνολογούν την αντιλαϊκή επίθεση από τη συγκυβέρνηση και προσφέρονται για να βγουν τα αναγκαία συμπεράσματα: Κυβέρνηση, δανειστές και καπιταλιστές είναι όλοι στην ίδια όχθη και απέναντι από το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog