..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Γ. Σταθάκης: Ο άνθρωπος που ξέχασε να δηλώσει 1.000.000 ευρώ ξεπουλάει τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

Πηγή: Eurokinissi

Συμφωνία για τα περισσότερα ζητήματα που σχετίζονται με τις ιδιωτικοποιήσεις (απελευθέρωση αγοράς) στον τομέα της Ενέργειας επήλθε στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκη, με τους εκπροσώπους των θεσμών. Όλα τα μέτρα θα νομοθετηθούν στις αρχές Ιούνη.

Για τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ η συμφωνία προβλέπει σταδιακή μείωση των ποσοτήτων λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας που θα παρέχει η ΔΕΗ μέσω αυτών στους ανταγωνιστές της και κατάργηση των δημοπρασιών στο τέλος του 2019. Ο περιορισμός των ΝΟΜΕ μέχρι την οριστική κατάργησή τους σχετίζεται και με την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας της ΔΕΗ που είναι σε εξέλιξη.

Το χαράτσι που επιβάλλεται στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος για τη χρηματοδότηση των ΑΠΕ θα διατηρηθεί έως το 2020. Σταδιακά θα μειώνεται και θα αντικατασταθεί από τα πράσινα πιστοποιητικά, που επίσης θα επιβαρύνουν τους καταναλωτές.

Το υπουργείο παρουσίασε την πρότασή του για τον τρόπο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, ο οποίος αναμένεται να συμφωνηθεί έως το Σάββατο, μετά από «τεχνικές» διαβουλεύσεις. Έχει ήδη συμφωνηθεί η πώληση της συμμετοχής της ΔΕΠΑ στην εμπορία φυσικού αερίου στη Βόρεια Ελλάδα και η ενίσχυση της συμμετοχής της αντίστοιχα στην Αττική. Το 65% της εταιρείας ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, ενώ το υπόλοιπο 35% στα «Ελληνικά Πετρέλαια».

Ο Γ. Σταθάκης υποστήριξε στους δημοσιογράφους ότι έχει βρεθεί λύση για το θέμα του χρέους των ΕΛΤΑ προς τη ΔΕΗ (από λογαριασμούς που έχουν εξοφλήσει οι καταναλωτές στα ταμεία των ΕΛΤΑ χωρίς να έχουν αποδοθεί τα χρήματα στη ΔΕΗ), το οποίο κυμαίνεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ και θα εξοφληθεί σταδιακά.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog