..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Συνενοχή στο..... έγκλημα!!!!!!

Πηγή: Associated Press

Το νέο έγκλημα στην Παλαιστίνη, με την εν ψυχρώ δολοφονία άνω των 60 Παλαιστινίων και τον τραυματισμό χιλιάδων από τα πυρά των Ισραηλινών στρατιωτών, φέρει τη σφραγίδα του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ και των ΗΠΑ, οι οποίες την ίδια μέρα εγκαινίαζαν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντάς την ως πρωτεύουσα και ενθαρρύνοντας την επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ στην περιοχή.

Το έγκλημα όμως έχει και συνένοχους, που δεν μπορούν να κρυφτούν. Οπως, για παράδειγμα, η ΕΕ, που στις ανακοινώσεις της για τις δολοφονίες Παλαιστίνιων αμάχων από τον ισραηλινό στρατό κρατάει ίσες αποστάσεις ανάμεσα στο θύτη και στα θύματα και καλεί το Ισραήλ σε «αυτοσυγκράτηση»!

Το ίδιο ισχύει και για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία δηλώνει μεν τον «αποτροπιασμό» της για τους θανάτους και τους τραυματισμούς Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, συστήνει όμως κι αυτή «αυτοσυγκράτηση» (!) και υποδεικνύει προκλητικά σε όσους οργανώνουν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας «να διασφαλίζουν τον ειρηνικό χαρακτήρα τους»!

Η ελληνική κυβέρνηση, από τη μια, «ξεπλένει» τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, αναγορεύοντάς τον «παράγοντα ειρήνευσης» στην περιοχή, και από την άλλη αναβαθμίζει διαρκώς την πολιτική - οικονομική - στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ.

Θυμίζουμε ότι μόλις την περασμένη βδομάδα, κατά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, ο Ελληνας πρωθυπουργός χαρακτήριζε «στρατηγική» τη σχέση με το Ισραήλ και δήλωνε ότι «συμμερίζεται» τις ανησυχίες του Ισραηλινού πρωθυπουργού για την κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή, αφού πρώτα ο Νετανιάχου είχε αναπτύξει ένα πολεμοχαρές αφήγημα, με το βλέμμα και την κάννη στραμμένα στο Ιράν.

Το ίδιο ισχύει και με τις δεκάδες ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις ανάμεσα στις στρατιωτικές δυνάμεις των δύο χωρών, με την «υψηλή εποπτεία» των ΗΠΑ, που σε πολλές περιπτώσεις προσομοιώνουν ακόμα και επιθέσεις της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας σε εγκαταστάσεις και υποδομές του Ιράν, επιβεβαιώνοντας το χαρακτήρα τους ως «πρόβες πολέμου».

Μόλις χτες κι ενώ το αίμα του Παλαιστινιακού λαού δεν είχε στεγνώσει ακόμα, ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, δήλωνε υπό το βλέμμα του Αμερικανού πρέσβη ότι η κυβέρνηση χτίζει «άξονες σταθερότητας» και αναπτύσσει «στενές σχέσεις με όλες τις μετριοπαθείς χώρες της περιοχής», συγκαταλέγοντας σε αυτές και το Ισραήλ. Την ίδια ώρα, ακόμα και σήμερα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση της Βουλής του Δεκέμβρη 2015 και να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση συνεχίζει το γνωστό τροπάρι και αναγορεύει την ΕΕ σε «διαμεσολαβητή» ειρήνευσης και παράγοντα «επαναφοράς της διεθνούς νομιμότητας». Σαν να μην είναι η ΕΕ και κράτη - μέλη της που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συμμετέχουν ενεργά στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και στηρίζουν την ισραηλινή επιθετικότητα...

Το πιο αποτρόπαιο απ' όλα, που πρέπει να δει ο λαός, είναι ότι η κυβέρνηση, για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων που διεκδικούν μερίδιο από τις ενεργειακές και εμπορικές «μπίζνες» στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, συμμετέχει κρατώντας τη σημαία στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που βάζουν φωτιά στην ευρύτερη περιοχή, συγκροτώντας περιφερειακές συμμαχίες και «άξονες», μεταξύ άλλων και με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ.

Η πολιτική αυτή, που στηρίζουν και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, καμιά σχέση δεν έχει με την αλληλεγγύη που εκφράζει με κάθε ευκαιρία ο λαός στον αγώνα των Παλαιστινίων για ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, στα σύνορα του 1967. Γι' αυτό, μαζί με την καταδίκη των εγκλημάτων του Ισραήλ, ο αποτροπιασμός για τις μαζικές δολοφονίες θα πρέπει να οδηγήσει και στην καταδίκη της ελληνικής εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που σπέρνουν θάνατο, φτώχεια, προσφυγιά.

Το άρθρο αναδημοσιεύεται από τη στήλη «Η Αποψή μας» , του «Ριζοσπάστη», Τετάρτη 16 Μάη 2018.

Σχετικά άρθρα:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog