..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Αλ. Τσίπρας: Όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους!!!!!!!Υπάρχει ονοματεπώνυμο Αλέξη. Ιβάν Σαββίδης


Μια ατάκα του Αλέξη Τσίπρα από τη διάρκεια της πρωινής σύσκεψης για το ποδόσφαιρο, κυκλοφόρησε ως διαρροή, πιθανότατα από το ίδιο το Μαξίμου. 

Η ατάκα προκαλεί προβληματισμό καθώς είναι στη λογική της συλλογικής ευθύνης και τους τσουβαλιάσματος που είναι ξεκάθαρο πως κάποιοι επιχειρούν να κάνουν.  

«Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Αυτή η ιστορία θα τελειώσει και όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός και εύλογα διερωτάται κανείς ποιοι είναι οι "όλοι". Πάνω σε ένα θέμα που η ευθύνη είναι αποκλειστικά προσώπων (Σαββίδης, Μίχελ) τι σκοπό εξυπηρετεί το τσουβάλιασμα και ποιες ευθύνες έχει για παράδειγμα η ΑΕΚ;

Ο παγκόσμιος σάλος έχει προκληθεί γιατί ο Λούμπος Μίχελ, σε ζωντανή μετάδοση, εισέβαλε τον αγωνιστικό χώρο, απείλησε τον διαιτητή και στη συνέχεια ο οπλισμένος Ιβάν Σαββιδης, με τη συνοδεία της φρουράς του, έκανε κινήσεις προς το πιστόλι του απειλώντας τον Κομίνη και τον πάγκο της ΑΕΚ.

Δεν υπάρχει "όλοι" στο περιστατικό αλλά συγκεκριμένες ευθύνες με ονοματεπώνυμο και η προσπάθεια για τσουβάλιασμα θα μπορούσε δικαιολογημένα να θεωρηθεί εκ του πονηρού.

Ένας οπλοφόρος – αλά Κλιντ Ίστγουντ- μπούκαρε στην Ελλάδα. Τούμπαρε, τη διαβόητη Τούμπα. Τον δήθεν λάκκο της μαγκιάς…

Οι διαιτητές, μόλις είδαν όπλο, έτρεξαν και κλειδώθηκαν στα αποδυτήρια.

Συντόμως, «τα έκαναν πάνω τους»…

Έντρομοι και μετά παρέλευση 2 ωρών, άλλαξαν το ισόπαλο 0-0 σε νίκη 1-0. Υπέρ του πιστολέρο.

Του, καναλάρχη, επίσημου κυβερνητικού επενδυτή…Ο, αγνώστων στοιχείων, Ελληνορώσος «εθνικός μας χρηματοδότης με ""αριστερό """πασαπόρτι»

Που το θεοσκότεινο χθες του, χάνεται ανάμεσα στο πλήθος των Ρώσων, που προς παγκόσμια κατάπληξη, την επομένη της πτώσης της ΕΣΣΔ…έγιναν νεόπλουτοι. Πάμπλουτοι.

Όταν η ΑΕΚ προ ημερών κατέθεσε πρόταση να υπάρξει διακοπή του πρωταθλήματος, για να βγουν οι δικαστικές αποφάσεις και ταυτόχρονα να ηρεμήσουν τα πνεύματα, για τον κ. Βασιλειάδη... πέρα έβρεχε. Κάπως έτσι φτάσαμε και σε αυτή την πρωτοφανή απόφαση από την Εφέσεων τα ξημερώματα της Κυριακής, που μόνο να εκτονώσει τα πράγματα δεν ήρθε.

Τώρα, αυτή η διακοπή... μέχρι νεοτέρας δεν έχει απολύτως κανένα νόημα. Περίμεναν να χυθεί το γάλα για να έρθουν να κλάψουν από πάνω του. Και έχει κάθε δίκιο η ΑΕΚ -που με την μεταμεσονύχτια απόφαση πήγε σε ένα ντέρμπι τίτλου χωρίς να κάνει καμία τοποθέτηση για την αλλαγή συνθηκών διεξαγωγής του αγώνα λίγες ώρες πριν- να θεωρεί ότι η στάση της ψυχραιμίας και της υπευθυνότητας που έχει τηρήσει, δεν επιβραβεύεται, αλλά τιμωρείται!


365

2 σχόλια:

  1. Να σαι καλα για την Αριστερη σου προσέγγιση του προβληματος.Ο κούλης τα ιδια περιπου λέει οπως και η Ομοσπονδια Αστυνομικών Δεν ξέρω ποιος αντιγραφει ποιον.Να φύγει ο καπιταλιστης Ιβαν ναρθει η Λαοκρατια επιτέλους. Καληνυχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ανάρτηση αφορούσε τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας δείχνοντας συγχρόνως τι έγινε με το πρόεδρο του ΠΑΟΚ. Οσο για την πολιτική προσέγγιση στο ποδόσφαιρο ουκ ολίγες φορές αναφέρθηκα και ιδικά για το υποκατασκευή γήπεδο της ΑΕΚ πως και που πρέπει να ανήκει.

      Οι χθεσινές εικόνες στο γήπεδο του ΠΑΟΚ δεν αποτελούν τον καθρέφτη της σήψης του ποδοσφαίρου των μεγαλοεπιχειρηματιών;;;; Τι κι αν αυστηροποιήθηκαν οι νόμοι ή αυστηροποιηθούν περισσότερο, τι κι αν ήρθαν ξένοι επιτηρητές της UEFA, τι κι αν άλλαξε η ΕΠΟ, τι κι αν ήρθαν τακτικοί δικαστές; Παραμένει το ποδόσφαιρο των μεγαλοεπιχειρηματιών που, με την ανοχή και στήριξη όλων των κυβερνήσεων -και της σημερινής- παίζουν τα δικά τους πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια στις πλάτες των ομάδων και των φιλάθλων. Γι’ αυτό και η κατάσταση όχι μόνο δεν εξυγιαίνεται, αλλά πάει από το κακό στο χειρότερο.

      Η διακοπή του πρωταθλήματος από μόνη της, δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα. Αυτό που χρειάζεται και πλέον περισσότερος φίλαθλος κόσμος αντιλαμβάνεται, είναι η κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο ποδόσφαιρο και συνολικά στον αθλητισμό

      Διαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog