..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

ΛΑΕ: ΣΥΡΙΖΑ Νο2. Απεριόριστο χρήμα στους μεγαλοεπιχειρηματίας με μηδενικά επιτόκια



Μια που άνοιξε πάλι η συζήτηση για το ευρώ και το grexit, βρήκε ευκαιρία να επανεμφανιστεί και ο ΣΥΡΙΖΑ Νο2, η ΛΑΕ. 

Ανάμεσα στα διάφορα «επαναστατικά» που είπε σε συνέντευξη ο επικεφαλής της, μίλησε για την «αναπτυξιακή άνοιξη» που θα ζήσει η Ελλάδα με εθνικό νόμισμα. 

Βεβαίως η «άνοιξη» αυτή αποκτά συγκεκριμένο (καπιταλιστικό) πρόσημο λίγο παρακάτω: 
«Θα έχουμε τη δυνατότητα να δίνουμε σχεδόν απεριόριστη ρευστότητα, χρηματοδότηση δηλαδή, τόσο στον δημόσιο τομέα, όσο και στον ιδιωτικό, με ευνοϊκότατους όρους και πολύ χαμηλά επιτόκια που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι και σχεδόν μηδενικά...». 

Και ακόμα πιο χαρακτηριστικό είναι το εξής: 
«Θα μπορεί να υπάρξει μια ευρύτατη γενναία χρηματοδότηση με άκρως ευνοϊκούς όρους, για νέους τεχνολογικούς τομείς, για εξαιρετικά παραγωγικούς τομείς με σχεδόν μηδενικά επιτόκια στον ιδιωτικό τομέα...». 

Εκτός λοιπόν από την «ποσοτική χαλάρωση» με ευρώ, για την οποία παλεύει ο ΣΥΡΙΖΑ Νο1, υπάρχει και η εναλλακτική της «απεριόριστης ρευστότητας» για το κεφάλαιο σε δραχμές, που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ Νο2. 

Οσο κι αν πασπαλίζεται με αντισυστημικές φιοριτούρες μέσω... «λαϊκών κυβερνήσεων» η πρόταση αυτή, δεν παύει να έχει συγκεκριμένο προσανατολισμό: Την ανάκαμψη των μεγάλων επιχειρηματιών, δηλαδή το βάθεμα της εκμετάλλευσης, έστω και με άλλο νόμισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog