..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Ποιοι δημιουργούν τις "γκρίζες" ζώνες στο Αιγαίο


Συμπυκνώνοντας όλη την - επικίνδυνη - προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό ότι τα συμφέροντά του τάχα διασφαλίζονται στο εσωτερικό των λυκοσυμμαχιών στις οποίες συμμετέχει η ελληνική αστική τάξη, ο πρωθυπουργός από τη Μάλτα είπε την Παρασκευή, σε ό,τι αφορά τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο: 

«Και ας μην ξεχνάμε, τα ελληνικά σύνορα είναι τα ευρωπαϊκά σύνορα. Θέλω, λοιπόν, να είμαι σαφής. Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν. Αυτό που υπάρχει είναι η σταθερή αποφασιστικότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί το Ευρωπαϊκό, το Διεθνές Δίκαιο και τα κυριαρχικά της δικαιώματα». 

Πάνω στη «φούρια» του βέβαια, «ξέχασε» ότι οι «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο όχι απλά «υπάρχουν» για την αστική τάξη της Τουρκίας, αλλά και για τους ευρωΝΑΤΟικούς συμμάχους του, που τις αποτυπώνουν π.χ. στους ΝΑΤΟικούς χάρτες του Αιγαίου και σε μια σειρά από αποφάσεις των τελευταίων χρόνων, που συνδέονται με τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και έχουν υπογράψει οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση. 

«Ξέχασε» και ότι εντός αυτού του «ευρωπαϊκού και διεθνούς Δικαίου» που διαμορφώνουν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, κάτω από τα βλέμματα της ΝΑΤΟικής αρμάδας και των μηχανισμών της «ευρωπαϊκής ακτοφυλακής» που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εγκατέστησε στο Αιγαίο, προχωράνε σταθερά τα σχέδια της τουρκικής αστικής τάξης για το «γκριζάρισμα» του Αιγαίου, που ανοίγουν το δρόμο σε επικίνδυνες εξελίξεις. 

Οσο λοιπόν «σφυράνε αδιάφορα», τόσο πρέπει να ανασκουμπώνεται ο λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog