..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

Οι...... "επόμενοι"!!!!!!!!!!!


Οι εργαζόμενοι βρίσκονται ένα βήμα πριν την κάλπη. Είναι πολλές χιλιάδες οι λαϊκές - εργατικές οικογένειες που πραγματικά σκέφτονται τι να κάνουν. Η θέση τους είναι δύσκολη. Είναι εργατικές - λαϊκές οικογένειες που έχουν χτυπηθεί αλύπητα από την καπιταλιστική κρίση, τη στρατηγική του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που υλοποίησε η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, την πολιτική των μνημονίων. Μπροστά στην αγωνία της επιβίωσης, μπροστά στο άγχος της επόμενης μέρας των εκλογών, η αγανάκτηση για τη σημερινή κατάσταση μπορεί να οδηγήσει στη σκέψη: «Να φύγουν αυτοί που κυβερνούν και βλέπουμε...». Με την ελπίδα ότι κάτι καλύτερο μπορεί να συμβεί εάν απαλλαγούν από αυτούς που βρίσκονται στην κυβέρνηση και τη θέση τους πάρουν οι επόμενοι. Και επιπλέον σκέφτονται: «Πόσο χειρότεροι μπορεί να είναι οι επόμενοι;».

Πρέπει όμως να σκεφτούν: Πόσες και πόσες φορές ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, ακριβώς με την ίδια λογική, έδιωξαν τους νυν και έφεραν τους επόμενους; Πόσες και πόσες φορές στο παρελθόν έφυγαν αυτοί που κυβερνούσαν και ήρθαν οι νέοι «σωτήρες»; Και, τελικά, πόσες φορές οι «σωτήρες» αποδείχτηκαν στη συνέχεια οι «χειρότερες κυβερνήσεις από όλες», για να έρθουν οι επόμενοι και πάει λέγοντας... Κι όσοι επόμενοι κι αν ήρθαν τίποτα δεν άλλαξε προς το καλύτερο για τη ζωή όλων αυτών των χιλιάδων εργατικών οικογενειών. Το αντίθετο. Η ζωή χειροτέρευε... Η λογική του «...να έρθουν οι επόμενοι και βλέπουμε» μέχρι σήμερα δεν βοήθησε το λαό να αναμετρηθεί με την αντιλαϊκή πολιτική.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ποιοι όμως είναι οι τωρινοί «επόμενοι»; Πολύ πιθανό ο ΣΥΡΙΖΑ με όποια κόμματα συμμαχήσει. Ποια είναι πολιτική τους; Τι θα μείνει στους εργαζόμενους, στους νέους, στους φτωχούς επαγγελματίες και αγρότες; Μήπως οι επόμενοι δεν θα εφαρμόσουν πολιτική στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης; Μήπως δεν θα επιδοτήσουν επιχειρηματίες; Μήπως δεν θα διαπραγματευτούν με τους μηχανισμούς της ΕΕ τους όρους που ο λαός θα πληρώσει το χρέος το οποίο δεν δημιούργησε ο ίδιος; Μήπως τα ψίχουλα που μπορεί να δώσουν θα λύσουν το πρόβλημα των λαϊκών νοικοκυριών; Οχι. Και πάλι όλες αυτές οι οικογένειες θα έχουν μπροστά τους το τραγικό δίλημμα «να πληρώσω για πετρέλαιο ή για φάρμακα; Για λίγο κρέας ή για το εμβόλιο του παιδιού; Να είμαι άνεργος ή να δουλέψω τρεις μέρες το μήνα και να 'μαι κι ευχαριστημένος;». Αλήθεια, μπορεί να υπάρχει ζωή έτσι; Γιατί οι σημερινοί μπορεί να έχουν φύγει, δεν θα έχουν φύγει όμως το κεφάλαιο, η ΕΕ, τα μονοπώλια, το αντεργατικό - αντιλαϊκό πλαίσιο, τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ. Αυτά θα είναι εδώ και με τους «επόμενους».

Ηρθε η ώρα, λοιπόν, όλοι όσοι σκέφτονται τους «επόμενους» να σκεφτούν ότι από τέτοιους «σωτήρες» έχουν χορτάσει. Ο δρόμος ο δικός τους βρίσκεται πέρα από «επόμενους» και «προηγούμενους» διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής. Βρίσκεται στην οργάνωση σήμερα της δικής τους δυνατής εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης σε όλα αυτά που θα είναι εδώ την επόμενη μέρα των εκλογών, ανοίγοντας το δρόμο της λαϊκής συμμαχίας και της πάλης για την ανατροπή. Γι' αυτό στις 26 Γενάρη χρειάζονται δυνατό ΚΚΕ.
Ρ 09012015

2 σχόλια:

  1. Δυστυχώς,αυτό κυριαρχεί και αυτό καλείται το κόμμα αν μπορεί να σπάσει...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου το Κόμμα είμαστε εμείς, δεν είναι ο γ.γ. ή η ΚΕ. Το ζήτημα είναι πως πρέπει να εκλαϊκεύσουμε την θέσεις και τις αποφάσεις της ΚΕ. Σίγουρα είναι πάρα πολύ δύσκολο ως και ακατόρθωτο 'οταν έχεις να αντιμετωπίσεις όχι την πολιτική των άλλων αστικών κομμάτων, αλλά ειδικά τα ΜΜΕ που σε καθημερινή βάση με μια βαριοπούλα έσπασαν το κρανίο μας και μας εμφύτευσαν - ένα μόνο θα αναφέρω- ότι αν δεν θα αποδεχτούμε και να θυσιαζόμαστε αιωνίως, ή θα μας διώξουν από το ευρώ και τότε θα.... χαθούμε. Ας μην ξεχνάμε ότι για να πουλήσουν ένα προϊόν δίνουν δις για μια διαφήμιση και όχι σε καθημερινή βάση. Σκέψου τώρα για να περάσουν την πολιτική των αφεντικών τους οι μεγαλοκαναλάρχες τι θα κάνουν. Κατά την γνώμη μου είναι πάρα-πάρα πολύ δύσκολο να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική. Εδώ μας διέλυσαν με τις μειώσεις μισθών -συντάξεων, χαράτσια και της Παναγιάς τα μάτια και δίνουν στη ΝΔ 30% Τώρα βγάλε συμπέρασμα. Δεν χρειάζεται όμως ηττοπάθεια. Χρειάζεται συνεχείς αγώνας

      Διαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog