..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

"ΑΥΓΗ" : Βρέχει ευρώ στην .....στράτα μας!!!!!!


«Αντί για 1.600 ευρώ που έδινε στους ανέργους το Πρόγραμμα Voucher, που καταρτίστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα δίνει έως και 5.500 ευρώ». 

Περίπου σαν να ...βρέχει ευρώ περιέγραψε η «Αυγή» το ανασχεδιασμένο από την κυβέρνηση πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων 29 - 64 ετών. 

Πριν, όμως, ζηλέψει κανείς τους ανέργους και την τύχη τους, ας ρίξει μια ματιά στις ...λεπτομέρειες: 

Το πρόγραμμα, στο οποίο θα ενταχθούν 23.000 «ωφελούμενοι», προβλέπει επίδομα 2.600 ευρώ, για τη συμμετοχή τους σε 120 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 500 ώρες πρακτικής άσκησης. Το άθροισμα των 5.500 ευρώ προκύπτει από τα σχέδια για προώθηση του 45% των «ωφελούμενων» σε επόμενο πρόγραμμα «εγγυημένης απασχόλησης», μετά το τέλος του «voucher». 

Τα πράγματα, δηλαδή, δεν αλλάζουν σε τίποτα, σε σχέση με όσα είναι ήδη γνωστά από τα αντίστοιχα προγράμματα των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής: 

Οι άνεργοι θα παίρνουν 5 ευρώ την ώρα για τη θεωρητική κατάρτιση (120 ώρες) και θα δουλεύουν για 4 ευρώ την ώρα, ως πρακτικά ασκούμενοι, για πέντε περίπου μήνες (500 ώρες) σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. 

Οπως παλιότερα, έτσι και τώρα, οι άνεργοι πληρώνονται στο τέλος του προγράμματος. 

Και κάτι τελευταίο: 

Οσο μοιάζουν τα προγράμματα, που μετατρέπουν τους ανέργους σε τζάμπα εργατικό δυναμικό, άλλο τόσο μοιάζουν και οι τίτλοι στις εφημερίδες που τα διαφημίζουν. Ετσι, κατ' αντιστοιχία της «Αυγής», πριν από τέσσερα χρόνια, κάποιες άλλες εφημερίδες έβλεπαν «επίδομα 2.700 ευρώ σε 35.000 ανέργους», στο αντίστοιχο πρόγραμμα του υπουργού της ΝΔ, Γ. Βρούτση...

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 31012017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog