..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Βόμβα στο Κορδελιό. Εκκενώνουν την περιοχή


Την Κυριακή 12 Φλεβάρη έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση εξουδετέρωσης της βόμβας που βρέθηκε πριν λίγες ημέρες σε βάθος 5 μέτρων κάτω από πρατήριο υγρών καυσίμων στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για βόμβα της αεροπορίας η οποία έπεσε στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και δεν εξερράγη. Οι αρχικές εργασίες εξουδετέρωσης της βόμβας σταμάτησαν, καθώς το βάρος της ξεπερνά τα 250 κιλά και θα χρειαστεί να απομακρυνθεί πρώτα από το σημείο, προκειμένου κατόπιν να εξουδετερωθεί. Για το λόγο αυτό, θα χρειαστεί να εγκαταλείψουν προσωρινά τα σπίτια τους πάνω από 50.000 κάτοικοι της περιοχής.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της επιχείρησης, χρειάζεται οι κάτοικοι της γύρω περιοχής να απομακρυνθούν σε ακτίνα τουλάχιστον δύο χιλιομέτρων από το σημείο όπου βρίσκεται η βόμβα. Η επιχείρηση θα αρχίσει το μεσημέρι της Κυριακής και αναμένεται να κρατήσει λίγες ώρες.

902. gr







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog