..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Προέχει η τήρηση του τρίτου μνημονίου έναντι των αναγκών των αγροτών


Εντός του τρίτου μνημονίου να περιορίσουν τις ανάγκες τους οι αγρότες που αγωνίζονται για την επιβίωση τους υποστηρίζει ο υπουργός αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, με δηλώσεις του σε ΜΜΕ, καθιστώντας σαφές πως για την κυβέρνηση προέχει η τήρηση του τρίτου μνημονίου και των δεσμεύσεων που απορρέουν από αυτό.

Δηλώνει ότι «αναγνωρίζουμε τα προβλήματα των αγροτών και θέλουμε να δώσουμε λύση, με βάση, όμως, τις δυνατότητες της οικονομίας μας και τις δεσμεύσεις της χώρας μας» και προσθέτει πως η κυβέρνηση επιδιώκει «χωρίς να παραβιάζει τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», να πάρει μέτρα για την αγροτική παραγωγής «που θα την κάνουν βιώσιμη και ανταγωνιστική».

Για το πετρέλαιο, που οι αγρότες ζητούν να μειωθεί η τιμή του, ο υπουργός παραπέμπει και πάλι στο τρίτο μνημόνιο, λέγοντας πως ο ειδικός φόρος πετρελαίου είναι μνημονιακή δέσμευση, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι οι αγρότες κακώς κινητοποιούνται μιας και «πέρυσι είχαμε συμφωνήσει με τους αγρότες κάποια πράγματα. Τα περισσότερα έχουν υλοποιηθεί και κάποια οδεύουν προς υλοποίηση».

Ως θετικό αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής στον αγροτικό τομέα, ο Β. Αποστόλου παρουσιάζει την αύξηση των εξαγωγών που αποφέρουν κέρδη σε επιχειρηματικούς ομίλους, που ελέγχουν τις εξαγωγές και σε μεγαλοαγρότες, και όχι στους μικρομεσαίους παραγωγούς, που αντιμετωπίζουν τις χαμηλές τιμές των προϊόντων και το αυξημένο κόστος παραγωγής. Ο Β. Αποστόλου δηλώνει ότι «έχουμε αύξηση των εξαγωγών. Το 50% των εξαγωγών το 2015 και το 2016 ήταν από τον αγροτικό χώρο» και προσθέτει πως «ενώ μέχρι το 2014 είχαμε πτώση του αγροτικού εισοδήματος, το 2015 είχαμε αύξηση 12%, το ίδιο και το 2016». 

Η άλλη άποψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog