..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΑΥΓΗ: Ζήτω οι ιδιωτικοποιήσεις!!!!


Μέχρι πριν από λίγο καιρό, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίαζαν τις ιδιωτικοποιήσεις ως «αναγκαίο κακό», ως μέρος, δηλαδή, της συμφωνίας με τους δανειστές που είναι υποχρεωμένη η κυβέρνηση να εφαρμόσει, αν και ενάντια στην «ιδεολογία της». Ομως, όσο αυτή η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων προχωρά σταθερά, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακαλύπτει τα «οφέλη» από τις μέχρι πρότινος «αντιλαϊκές ιδιωτικοποιήσεις». Ετσι, η «Αυγή» παρουσιάζει ολόκληρη μελέτη του ΙΟΒΕ, του ινστιτούτου δηλαδή των βιομηχάνων, για να πείσει τους αναγνώστες της και τον κόσμο για τις θετικές συνέπειες της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ. Σύμφωνα με αυτήν, από την ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, θα επέλθει αύξηση του ΑΕΠ, αύξηση των εσόδων του κράτους, αύξηση των θέσεων εργασίας, μέχρι και μείωση του δημόσιου χρέους σε βάθος χρόνου κατά 2,3% του ΑΕΠ. Αν και προκύπτει το ερώτημα, γιατί όλα αυτά τα «θεάρεστα» της ιδιωτικοποίησης δεν τα είχε αντιληφθεί τόσα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ, εμείς θα επιστήσουμε την προσοχή στην τελευταία επισήμανση - την οποία όχι τυχαία κάνει και τίτλο η εφημερίδα - δηλαδή στη μείωση του δημόσιου χρέους. Η καινούργια, δηλαδή, προσπάθεια οι στόχοι του κεφαλαίου να γίνουν στόχοι και του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog