..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Βρίσκουν δίοδο μέσα από χειμάρρους!!!!!


Εκατοντάδες πρόσφυγες εγκατέλειψαν το μεσημέρι τον καταυλισμό της Ειδομένης, προκειμένου να βρουν ένα σημείο που θα μπορέσουν να περάσουν στην ΠΓΔΜ, ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Οι πρόσφυγες έχουν φορτωθεί τα λιγοστά υπάρχοντά τους και περπατάνε χιλιόμετρα κατά μήκος των συνόρων. Ανάμεσα τους βρίσκονται πολλά παιδιά, ακόμα και ανάπηροι.

Έλληνες αστυνομικοί των ΜΑΤ προσπάθησαν να τους εμποδίσουν, αλλά οι πρόσφυγες κατάφεραν να περάσουν, αγανακτισμένοι από τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό. Φωνάζοντας συνθήματα «ανοίξτε τα σύνορα» και «θέλουμε να φύγουμε», οι πρόσφυγες κατευθύνθηκαν στο χωριό της Ειδομένης και στη συνέχεια βρέθηκαν στο χωριό Χαμηλό. Η ομάδα των προσφύγων κινείται μέσα από αγροτικούς δρόμους για να βρει ένα αφύλακτο σημείο και να περάσει στην ΠΓΔΜ. 

Η πορεία τους στην περιοχή είναι επικίνδυνη λόγω της βροχόπτωσης. Οι εικόνες είναι τραγικές καθώς πολλοί πρόσφυγες προσπαθούν να περάσουν ένα ποτάμι κρατώντας ένα σκοινί, με κίνδυνο να παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά. Αρκετοί κουβαλάνε στους ώμους τους μικρά παιδιά. 

Το «Ρόιτερς» μεταδίδει ότι εκατοντάδες πρόσφυγες κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα και οι αρχές της ΠΓΔΜ τους συνέλαβαν για να τους επαναπροωθήσουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog