..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Πάνος Σκουρλέτης: Λιγότερο ρεύμα σε όσους.....χρωστάνε!!!!!!!!


Μείωση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους έχουν οφειλές προς τη ΔΕΗ εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη.

Μιλώντας στο «MEGA» ανέφερε πως έδωσε εντολή να εξετασθεί αν μπορεί και πώς να εφαρμοσθεί στην Ελλάδα το μοντέλο της Αγγλίας όπου «όταν κάποιος χρωστάει δεν του κόβουν το ρεύμα αλλά του βάζουν μια άλλη ασφάλεια και έχει ρεύμα μόνο για φως, δεν έχει θερμοσίφωνα κ.τ.λ.». Σε ερώτηση πότε αυτό θα γίνει ο Πάνος Σκουρλέτης απάντησε ότι είναι υπό μελέτη το όλο θέμα.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση αφενός μεν θέλει να εκβιάσει όσους έχουν απλήρωτους λογαριασμούς προκειμένου να βάλουν σε πρώτη προτεραιότητα τις οφειλές προς τη ΔΕΗ αφετέρου δε να αμβλύνει τις εντυπώσεις από το κόψιμο του ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες. Επανέλαβε ότι λόγω της μείωσης του ΕΤΜΕΑΡ (χαράτσι για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) θα μειωθούν ελάχιστα οι λογαριασμοί της ΔΕΗ για τα οικιακά τιμολόγια.

Σε ό,τι αφορά την αποκρατικοποίηση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) που είναι στο δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων ανέφερε ότι αρχίζουν οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών και ότι η κυβέρνηση πρότεινε εναλλακτικό σχέδιο που δεν θα περιλαμβάνει την πώλησή του. Πρόσθεσε ότι στην περίπτωση που αυτό δεν επιτευχθεί «δεν είναι προσωπικό θέμα αλλά συνολικά της κυβέρνησης». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog