..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΔΗΜΑΡ: Στα πρόθυρα της .......διάλυσης!!!!!!!


Κορυφώνεται η εσωκομματική αντιπαράθεση
Στο φόντο της κατ' ουσίαν αναγγελίας αποχώρησης από τη ΔΗΜΑΡ του Γρ. Ψαριανού και της άρνησης της μειοψηφίας να συμμετάσχει στην προσυνεδριακή διαδικασία, συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο η ΚΕ του κόμματος. Η μειοψηφούσα «Μεταρρυθμιστική Τάση» διαφώνησε εξαρχής με τη διεξαγωγή συνεδρίου, με τον επικεφαλής της Σπ. Λυκούδη να καταγγέλλει πως θα πρόκειται για αναμέτρηση «στρατοπέδων» και «επιβεβαίωση της κυριαρχίας ενός μηχανισμού» πάνω σε ένα κόμμα «κουρασμένο και ηττημένο», που «κανένα ζήτημα δε θα λύσει». Επικαλούμενα αυτή τη θέση, στελέχη της μειοψηφίας δηλώνουν πως είναι συνεπή με την απόφαση να μην πάρουν μέρος σε κανενός είδους πολιτική ή οργανωτική προετοιμασία. Εως αργά χτες βράδυ, βρισκόταν σε εξέλιξη σύσκεψη της «Μεταρρυθμιστικής Τάσης» για τον καθορισμό της στάσης της, ενόψει της συνεδρίασης της ΚΕ και γενικότερα.


Στο μεταξύ, σαν προαναγγελία ανεξαρτητοποίησής του εξέλαβαν στην Αγίου Κωνσταντίνου τα όσα είπε χτες ο «εξαφανισμένος» Γρ. Ψαριανός, μιλώντας στο ρ/σ «Βήμα». «Δεν αποχωρώ εγώ από τη ΔΗΜΑΡ. Η ΔΗΜΑΡ φεύγει από εμένα» είπε, συμπληρώνοντας πως αντί για τη συνεδρίαση της ΚΕ, θα συμμετάσχει στο συνέδριο του «Ποταμιού», προσθέτοντας σιβυλλικά «μπορεί αυτό να σημαίνει κάτι, μπορεί να μη σημαίνει και τίποτα».
Η ΔΗΜΑΡ «έχει κάνει μια κωλοτούμπα» πρόσθεσε,«έχει κηρύξει στρατιωτική συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει συρρικνωθεί (...) Το διακηρυγμένο σχέδιο ότι ενώ λέγαμε όχι στη συζήτηση για την Κεντροαριστερά (...), δεν μιλάμε ούτε με το ΠΑΣΟΚ, ούτε με την Ελιά, ούτε με τα Ποτάμια, ούτε με τα ρυάκια, τώρα μιλάμε με όλους (...), αλλά με την προϋπόθεση ότι όλοι μετά θα πάμε με τον ΣΥΡΙΖΑ».
Ο Γρ. Ψαριανός πρόσθεσε πως ανέμενε κάποιοι να αναλάβουν την ευθύνη για την «προσάραξη», αντί να θέτουν τα θέματα σε ψηφοφορίες και κατέληξε λέγοντας «δε θα συμμετάσχω στις κομματικές διεργασίες ενός πράγματος που το θεωρώ νεκρό (...) Μπορεί να μην είμαι και εγώ μόνο που θα φύγω. Μπορεί να είναι πολλοί περισσότεροι».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog