..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. ΚΝΕ: Μην "φτιάχνεσαι" στα ....μέτρα τους!!!!!!


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών

Στις νέες και τους νέους απευθύνεται η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας με ανακοίνωσή της, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών, στις 26 Ιούνη, με το σύνθημα «Ζωή ολόκληρη - όχι με δόσεις».
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Νέα, νέε,
Η ΚΝΕ σε καλεί να δυναμώσουμε τη δράση μας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά με σύνθημα "Ζωή ολόκληρη - όχι με δόσεις".
Η γενιά μας να μη συμβιβαστεί με τη βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος.
Να οργανωθεί και να παλέψει, να διεκδικήσει τα σύγχρονα δικαιώματά της.
Αυτό φοβάται η κυρίαρχη τάξη και το πολιτικό της προσωπικό. Αυτόν το φόβο καλά κάνουν και τον έχουν. Φοβούνται τη δύναμη που δίνει στον καταπιεσμένο λαό η οργάνωση, η συλλογικότητα, ο αγώνας με στόχο την ανατροπή τους.
Γι' αυτό και προσπαθούν οι εκμεταλλευτές να οχυρωθούν, να διατηρήσουν την εξουσία τους με νύχια και με δόντια, με όλους τους τρόπους, έτσι ώστε να μοιράζονται τον πλούτο λίγοι και τη φτώχεια πολλοί. Σ' αυτό το σύστημα τα ναρκωτικά και οι αιτίες που οδηγούν στη χρήση και την εξάρτηση δεν πέφτουν από τον ουρανό. Εχουν όλα ρίζα στην ίδια την καπιταλιστική εκμεταλλευτική κοινωνία.

Μη «φτιάχνεσαι» στα μέτρα τους!
Ο μύθος της "αθώας" κάνναβης: 66% χρηστών στην Ουγγαρία και 66.000 στην Ολλανδία ζητούν απεξάρτηση από την κάνναβη. Τα επείγοντα περιστατικά που συνδέονται με τη χρήση κάνναβης αποτελούν διογκούμενο πρόβλημα.
Για τα συμφέροντά τους, οι καπιταλιστές θέλουν ένα μέρος της νεολαίας μαστουρωμένο, σπρωγμένο στην απάθεια, στην αδράνεια, στην υποταγή μέσω των ναρκωτικών.
"Μαλακά" και "σκληρά" ναρκωτικά; Αυτός ο διαχωρισμός είναι επικίνδυνος και καθόλου προοδευτικός. Η επίδραση διαφορετικών ουσιών στον ανθρώπινο οργανισμό μπορεί να έχει διαφορετικά αποτελέσματα, αλλά τα αίτια που οδηγούν στη συστηματική χρήση και στην εξάρτηση είναι κοινά για όλες τις ουσίες.
Ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης αυτοί που πετούν στην ανεργία και στη φτώχεια τα χέρια και το μυαλό της νεολαίας, που βάζουν εμπόδια στη μόρφωση, στην υγεία, στην πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, λανσάρουν και διαφημίζουν τη ναρκωθολούρα.
Στη χρήση ναρκωτικών το σύστημα βρίσκει το "φάρμακο" για τη φτώχεια, την ανεργία, την κατανάλωση πολιτιστικών σκουπιδιών.
Δηλαδή, θολούρα στο μυαλό και τα κεφάλια κάτω.
Θέλουν να μάθουν στους νέους "να ζουν" με τα ναρκωτικά, με τη σαπίλα της ναρκωκουλτούρας, τις αντιλήψεις που τα θέλουν νόμιμα, με τα αδιέξοδα που γεννά το σάπιο και εκμεταλλευτικό σύστημά τους. Για να μην επιλέξουν την ανατροπή του!
Στα ύψη η παραγωγή οπίου στο Αφγανιστάν
Τζάμπα κόπος... Αμερικανοί στρατιώτες επιβλέπουν, για το θεαθήναι, μια φυτεία οπίου σε επαρχία του Αφγανιστάν
Και μεγάλη μπίζνα...
83 νέες ουσίες το 2013: Με πολύ μικρό κόστος "ρίχνονται" στις πιάτσες πολλά νέα ναρκωτικά, ακόμη και με υγρά μπαταρίας, ποντικοφάρμακα κ.λπ., με σκοπό να δημιουργηθεί μια ευρύτερη και ακόμη πιο επικίνδυνη αγορά θανάτου.
Ταυτόχρονα η παραγωγή, η διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών αποτελεί μία μεγάλη κερδοφόρα δραστηριότητα στην οποία "παίζονται" πάνω από 500 δισ. δολάρια ετησίως.
Το ήξερες ότι: Το 2001 τα αμερικανο-ΝΑΤΟικά στρατεύματα εισβάλλουν στο Αφγανιστάν. Ολες οι φυτείες κάνναβης και οπίου γλιτώνουν από τους αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς. Ενα χρόνο πριν την ιμπεριαλιστική εισβολή, το Αφγανιστάν παρήγαγε 180 τόνους οπίου. Το 2003 οι εκτάσεις καλλιέργειας οπιούχου παπαρούνας έφταναν τα 800.000 στρέμματα. Το 2013 η συνολική καλλιεργούμενη έκταση της οπιούχου παπαρούνας έφτασε σε νέα επίπεδα ρεκόρ: 2.090.000 στρέμματα!
Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεών της επιδιώκει να σβήσει ακόμα και την όποια δυνατότητα είχε μέχρι σήμερα ο χρήστης να απεξαρτηθεί. Στραγγαλίζει οικονομικά όλο και περισσότερο τα αποδεδειγμένα πιο αποτελεσματικά "στεγνά προγράμματα" και τα Κέντρα Πρόληψης.
Εμπορεύονται ακόμη και τον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία χιλιάδων εξαρτημένων και των οικογενειών τους, παραδίδοντας στους επιχειρηματίες και τις ΜΚΟ τις δομές πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης.

Η ΚΝΕ είναι η μοναδική πολιτική νεολαία που αναδεικνύει την πραγματική αιτία της τοξικοεξάρτησης, που με σταθερότητα παλεύει ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, διεκδικεί πρόληψη - θεραπεία - επανένταξη, δημόσια και δωρεάν.
Παλεύουμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά γιατί παλεύουμε ενάντια στις αιτίες που τα γεννούν, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα.
Κάθε νέος και νέα έχει συμφέρον να διαλέξει το δρόμο του αγώνα και της ελπίδας, όχι την ψευδαίσθηση.
Παλεύουμε για μια κοινωνία που στο επίκεντρο θα είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του, που θα καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, την κοινωνία των σύγχρονων δικαιωμάτων, της πραγματικής ελευθερίας, το σοσιαλισμό».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog