..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεσκονίζουν μεθόδους που έκαναν το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση!!!

http://3.bp.blogspot.com/-cSbU5HEKNCE/U6LUAlUgwyI/AAAAAAAABrg/JcyAhiElFQA/s1600/1604483_704761632914830_6474449863395000178_n.jpg 

Μπόλικο υλικό συσσωρεύεται, όπως φαίνεται, για την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο, καθώς όλες σχεδόν οι τάσεις του κόμματος καταθέτουν τις προτάσεις τους για το συντομότερο δρόμο προς το Μαξίμου και παίρνουν θέση μάχης μπροστά στη διαφαινόμενη αναδιάταξη δυνάμεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία προανήγγειλε κατά κάποιο τρόπο ο Αλ. Τσίπρας στη συνεδρίαση της ΠΓ την Τετάρτη, υπερασπιζόμενος την ανάγκη σαρωτικών αλλαγών στον καταμερισμό αρμοδιοτήτων.

Μετά τους «53» και το κείμενο Μητρόπουλου - Τεμπονέρα, έγινε γνωστό πως οι τελευταίοι δεν εκφράζουν τη «Σοσιαλιστική Τάση», η οποία κατέθεσε χτες δικό της κείμενο - παρέμβαση. Ολα τα κείμενα έχουν κοινό παρονομαστή το στόχο της αστικής διακυβέρνησης, με έναν ΣΥΡΙΖΑ όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένο. Οι διαφωνίες τους αφορούν στον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί κάτι τέτοιο, στο πού θα πρέπει να στραφεί το κόμμα για άντληση νέων δυνάμεων, ποιες συμμαχίες είναι ικανές να δώσουν ώθηση στο στόχο του.

Μάλιστα, οι Γ. Μιχελογιαννάκης, Π. Κουρουμπλής, Κ. Χρυσόγονος, Δ. Τσουκαλάς, Α. Κοτσακάς, που υπογράφουν το κείμενο της «Σοσιαλιστικής Τάσης», παραδίδουν μαθήματα χειραγώγησης του λαού απ' την εμπειρία του ΠΑΣΟΚ των αρχών του '80.

{Γελοιογραφία: Δημήτρης Χαντζόπουλος}

Καλούν τον ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσει «αν πρέπει να επιδιώξει την περαιτέρω συρρίκνωση των όμορων χώρων σε συνάρτηση με την ανάγκη πολιτικών συμμαχιών, άμεσα ή μεσοπρόθεσμα», υποδεικνύοντάς του μάλιστα τι «έχει λαμβάνειν»: «...Από αριστερά και αντιμνημονιακά κόμματα ακόμα 3,4% και από τα υπόλοιπα κόμματα 1%. Αν αυξήσει και τη συσπείρωση της εκλογικής του βάσης λόγω πόλωσης στο 85-90%, μπορεί να κερδίσει ακόμα 2,5% (...) Η τεράστια αποχή σε συνδυασμό με την αρνητική άκυρη και λευκή ψήφο (...) Αν κατορθώσουμε να πείσουμε τους μισούς από αυτούς, θα οδηγούμασταν σε ποσοστά πάνω του 40% και σε άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Τον προτρέπουν να μην εκχωρήσει την εκλογική βάση της Χρυσής Αυγής που είναι «μια σοβαρή παράμετρος, που δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους», ούτε την πατριδοκαπηλία στη ΧΑ «καταπιέζοντας τις δικές του πατριωτικές αναφορές». Επισημαίνουν μάλιστα: «Δυστυχώς η μεταπολιτευτική Αριστερά στο μεγαλύτερο μέρος της ανέπτυξε δυσανεκτική σχέση με κάθε τι που περιέχει γεωγραφικό και εθνοτικό προσδιορισμό. Είναι αυτός ο βαθύς και εμμονικός ταξισμός που οδήγησε στη συρρίκνωση της παραδοσιακής αριστεράς μετά το 1974 και επέτρεψε στον Ανδρ. Παπανδρέου να ενσωματώσει με επιτυχία την πατριωτική παράδοση της αριστεράς και του ΕΑΜ».

Προτείνουν να μην προσανατολιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε συμμαχία με το κέντρο, αλλά στη «συγκρότηση ενός Κοινωνικού Μετώπου Ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής», ως μετωπικού σχήματος του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας μάλιστα ότι αν είχε «έγκαιρα προχωρήσει θα είχε συμβάλει καθοριστικά στις μάχες για τους κοινωνικοσυνδικαλιστικούς χώρους, τους Δήμους και τις Περιφέρειες και θα αποτελούσε σήμερα τη βάση της κοινωνικής μας συμμαχίας».

Κατά τη γνώμη τους ο ΣΥΡΙΖΑ για να οδηγηθεί με ασφάλεια στον κυβερνητικό θώκο «θα πρέπει να καταστήσει σαφές ότι μοναδική του επιδίωξη σήμερα αποτελεί η συγκρότηση μιας πλατιάς Δημοκρατικής και Πατριωτικής κοινωνικής συμμαχίας όσων έχουν πληγεί από τις μνημονιακές πολιτικές, που θα ξεκινά από το χώρο του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και θα φτάνει στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας (...) Η συμμαχία αυτή μπορεί να καταστήσει το ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμο».

Ομολογώντας ότι ο ρόλος μιας τέτοιας «συμμαχίας» δεν θα είναι άλλος απ' αυτόν του «βατήρα» για την εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ, παρακάτω συμπληρώνουν ότι αυτό κάθε άλλο παρά αποκλείει άλλες κολεγιές: «Ενα τέτοιο ενδεχόμενο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μας οδηγήσει σε πολιτικό αυτισμό. Αντιθέτως, πρέπει να συγκροτήσουμε κυβερνητικό πολιτικό μέτωπο με βάση τη νέα πολιτική πραγματικότητα και με τις δυνάμεις που θα συμφωνούν μαζί μας προγραμματικά».

Τέλος, διεκδικούν αναβάθμιση στο εσωκομματικό πεδίο αναφέροντας ότι «η εκλογική διαδικασία στους Δήμους ανέδειξε τα όρια παρέμβασης του παραδοσιακού στελεχιακού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ». Οτι «ένα κόμμα 35.000 περίπου μελών» δεν μπορεί «να εξασφαλίσει την απαραίτητη στήριξη στην αυριανή διακυβέρνηση» και ότι «η βάση του ΣΥΡΙΖΑ και οι ΟΜ έχουν ακόμα χαρακτηριστικά κλειστού και φοβικού κόμματος, όσο διαρκεί αυτό, οι προοπτικές για τη διεύρυνση του κόμματος επιδεινώνονται».

Υποστηρίζουν ότι «στο μεσαίο στελεχιακό δυναμικό και στα απλά μέλη έχει διαμορφωθεί σχέση δυσανεξίας και φοβικά σύνδρομα σχετικά με ό,τι προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ», αλλά, όπως γράφουν, «η μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων εντοπίζεται σε αυτόν ακριβώς το χώρο. Αν θέλουμε να προσελκύσουμε τα απλά στελέχη και ψηφοφόρους της βάσης που παραδοσιακά ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ σε ένα βαθμό απαιτούνται και οι απαραίτητοι συνδετικοί κρίκοι».

2014-11-MAI-ANDREAS-AELXHS
 
Παζάρια κι εκτός
Στο μεταξύ, το παζάρι μεταφέρθηκε και στις Βρυξέλλες, όπου από μέρες τσακώνονταν για το ποιος θα αναλάβει την προεδρία της ευρωομάδας GUE/NGL, θέση την οποία κατείχε ευρωβουλευτής του γερμανικού Die Linke. Τελικώς κατέληξαν σε συμβιβασμό: Η ευρωβουλευτής του Die Linke, Γκάμπι Τσίμερ, θα διατηρήσει την προεδρία της ευρωομάδας για τα επόμενα 2,5 χρόνια και ο Δ. Παπαδημούλης θα καταλάβει τη θέση του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου. Μετά το πέρας των 2,5 χρόνων η ευρωομάδα θα επανεξετάσει τη συγκρότησή της, καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, «η μεγάλη πλειοψηφία των συνιστωσών αντιπροσωπειών της Ομάδας του αναγνώρισε το δικαίωμα να έχει προβάδισμα στην πρόταση για την εκλογή νέου προέδρου».


Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog