..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΕΟΠΥΥ: 1370 γιατροί οδεύουν προς την απόλυση!!!!


Νέα συνάντηση με τους εκπρόσωπους της τρόικας θα έχει σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο.
Μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να γίνουν 4.000 απολύσεις.
Η κυβέρνηση επιδιώκει να προσμετρηθούν σε αυτό τον αριθμό οι περίπου 1.000 εργαζόμενοι που θα απομακρυνθούν από τις αμυντικές βιομηχανίες, οι συμβασιούχοι που εργάζονταν με προσωρινές δικαστικές διαταγές και οι επίορκοι. Η τρόικα εμφανίζεται να διαφωνεί με τον υπολογισμό των εργαζομένων από τις αμυντικές βιομηχανίες, με την αιτιολογία ότι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις δεν ανήκουν πλέον στο δημόσιο τομέα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», η εναλλακτική πρόταση του υπουργείου, ώστε να κλείσει ο αριθμός των 4.000 απολύσεων του 2013 είναι η απόλυση 1.370 γιατρών του ΕΟΠΥΥ, λόγω κατάργησης των ειδικοτήτων στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού για την Υγεία.

Οι συζητήσεις με την τρόικα αφορούν και τους 12.500 δημοσίους υπαλλήλους που θα ενταχθούν στο δεύτερο κύμα κινητικότητας. Η σχετική λίστα θα πρέπει να είναι έτοιμη μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη, αλλά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ζητήσει δίμηνη παράταση.

1 σχόλιο:

  1. Δεν χρειάζονται γιατρούς οι είλωτες εργάτες. Μόλις "χαλάσουν¨... πέταμα, η δεξαμενή της ανεργίας παράγει συνεχώς αντικαταστάσιμους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog