..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Κινητοποίηση ΓΣΕΕ: Ετσι για να ......γελάμε!!!!!!!!!!


Την «τολμηρή» απόφαση να ακυρώσουν την πορεία τους πήραν οι συνδικαλισταράδικες ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ… λόγω βροχής (λέμε τώρα, μάλλον λόγω μη συμμετοχής απεργών στα μπλοκ τους θα το έκαναν).
Βεβαίως δεν μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι οι ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ είχαν ποτέ πάρει απόφαση να παλέψουν για την επιτυχία απεργίας. Λες και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα ενημερώθηκαν για την απεργία από τις περιοδείες (που δεν έκαναν) τα στελέχη των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στους χώρους δουλειάς. Λες και τους είδαμε στις αλυσίδες της απεργιακής περιφρούρησης στα εργοστάσια και στα γραφεία, εκεί που η εργοδοσία «κουνάει επιδεικτικά το χαρτί της απόλυσης» μπροστά στα μάτια των απεργών εργατών.

Αλλά, να επικαλεστούν ακόμα και τη βροχή; Έλεος πια!
Δηλαδή, αν βρέχει, δεν πρέπει να εκφράζεται η αντίσταση του κόσμου στα ατέλειωτα αντιλαϊκά μέτρα που τον ματώνουν; Τα συνθήματά τους «ούτε μια μέρα ακόμα μνημόνιο» πάνε περίπατο, αν τη συγκεκριμένη μέρα… βρέχει;
Τι φοβήθηκαν οι συνδικαλιστές των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, μην αρπάξουν κανά κρυολόγημα και δεν συμμετάσχουν στην επόμενη ημερίδα που προγραμματίζουν τα αμερικανικά επιτελεία και thinktank;
Είναι πράγματι για γέλια και για κλάματα…
Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεμπερδέψουν αμέσως με αυτές τις ξεπουλημένες εργοδοτικές και κυβερνητικές συνδικαλιστικές ηγεσίες, που έχουν βαρύτατες ευθύνες για την κατάσταση του εργατικού κινήματος, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης. Τόσο με τον παλιό κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, όσο και με το νέο του ΣΥΡΙΖΑ, που από τη μια ξεπλένει όλους τους γνωστούς εργατοπατέρες των συνδικάτων και από την άλλη υποτάσσει το εργατικό κίνημα στον «νυν υπέρ πάντων αγώνα»… να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ! Να γυρίσουν την πλάτη σε όλους όσους θέλουν ένα κίνημα βαστάζο της εργοδοσίας, χειροκροτητή αντιλαϊκών κυβερνήσεων - διαχειριστών της ΕΕ και της εξουσίας των μονοπωλίων.

Εδώ αναδεικνύεται και η ζημιά που κάνουν στο εργατικό κίνημα δυνάμεις, όπως η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που καλλιεργούν και δηλητηριάζουν τους εργαζόμενους με τη λογική της ανάθεσης και των λύσεων από τα πάνω. Πώς εξηγείται ότι ένα κόμμα που παίρνει πάνω από 1,5 εκατομμύριο ψήφους δεν μπορεί να κινητοποιήσει ούτε μερικές εκατοντάδες μέλη του και μάλιστα σε τέτοιες συνθήκες, ολομέτωπης επίθεσης στη ζωή του λαού;
ΥΓ: Κάτω από τις ίδιες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες πόλεις, σε όλη τη χώρα, οι απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργάνωσε το ταξικό εργατικό κίνημα, οι ομοσπονδίες και τα συνδικάτα που ανήκουν στη δύναμη του ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog