..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΕΟΠΥΥ: Διπλασιασμός εισφορών των ασφαλ. του ΟΓΑ



Διπλασιασμό των εισφορών των ασφαλισμένων του ΟΓΑ καθώς και διπλασιασμό της συμμετοχής των ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) συζήτησαν, μεταξύ των άλλων, στη χτεσινή συνάντηση η τρόικα και ο υπουργός Υγείας, Α. Λυκουρέντζος.
Σήμερα, οι εισφορές Υγείας στην κατώτερη κλάση του ΟΓΑ είναι 12 ευρώ και η απαίτηση της τρόικας είναι να γίνουν 24. Επίσης, η συμμετοχή στις εξετάσεις των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στον ιδιωτικό τομέα είναι 15% και η τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε να φτάσει μέχρι και 30%. Ακόμα, ζητά να αλλάξει ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών του ΕΟΠΥΥ με νέες εξαιρέσεις παροχών προς τους ασφαλισμένους. Ηδη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μ. Σαλμάς, με συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία» προανήγγειλε αλλαγή του κανονισμού των παροχών του ΕΟΠΥΥ, απ' την οποία θα εξοικονομήσει 270 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, οι ασφαλισμένοι θα χαρατσωθούν με 270 εκατ. ευρώ επιπλέον.

Ακόμα η τρόικα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ζήτησε να επιβληθούν έκπτωση στις τιμές για τις εξετάσεις των ασφαλισμένων στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, νέο δελτίο τιμών στα φάρμακα και συνταγογράφηση των φαρμάκων με τη δραστική ουσία. Από την πλευρά του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας φέρεται να υποστήριξε ότι η συνταγογράφηση μόνο θα προκαλέσει προβλήματα στις ελληνικές επιχειρήσεις φαρμάκου. Γι' αυτό και πρότεινε, σύμφωνα με πληροφορίες, την προσθήκη, εκτός απ' τη δραστική ουσία, και της εμπορικής ονομασίας του φαρμάκου.

1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog