..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΥΠΑΛ..ΑΤΕ: Μεσαίωνας με συνδικαλιστικές διώξεις!!!!!!



Άναυδοι μείναμε με όσα συνέβησαν στο Ταμείο Υγείας σήμερα ( χθες) το μεσημέρι. Ο συντονιστής τομεάρχης άσκησε πειθαρχική δίωξη σε δύο εργαζόμενες, λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης. Στη μία, μάλιστα, που είναι εκλεγμένη στο ΔΣ του συλλόγου των εργαζομένων, επέδωσε την ίδια στιγμή έγγραφο μετάθεσης, μια εκδικητική και τρομοκρατική ενέργεια που αποτελεί επί πλέον δυσμενή μετάθεση, δεδομένου ότι χάνει η συνδικαλίστρια το επίδομα teller που έπαιρνε.
Σε ένα χώρο, που διοικείται από συνδικαλιστές τραπεζοϋπάλληλους, που μπορούμε ακόμα ελεύθερα να περιοδεύουμε και να μιλάμε στο προσωπικό της ΑΤΕ και της Πειραιώς, είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να περιορίζεται η συνδικαλιστική δράση στο ΤΥΠΑΤΕ, ιδίως σε μια περίοδο που όλοι αγωνιούν για το Ταμείο και τη δουλειά τους.
Είναι αδιανόητο να ασκείται συνδικαλιστική δίωξη στη μια εργαζόμενη, με την πρωτοφανή δικαιολογία της απείθειας … σε μια παράνομη και απαράδεκτη απαγόρευση περιοδείας! Τέτοιες απαγορεύσεις είναι ξένες προς τα ήθη της ΑΤΕ και δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοσθούν ούτε στην Πειραιώς, πόσο μάλλον στο ΤΥΠΑΤΕ.
Είναι, επίσης, αδιανόητο να ασκείται συνδικαλιστική δίωξη στην άλλη εργαζόμενη, με το ευτελές πρόσχημα ότι «προσεβλήθη» ο συντονιστής τομεάρχης, όταν του είπε ότι αυτός ως εργαζόμενος, αφού βολεύτηκε με την προκαταβολή αποζημίωσης που πήρε (σημ. δική μας : 62.000 € προκαταβολή!), τώρα αδιαφορεί για τους άλλους εργαζόμενους.
Οι στιγμές για το Ταμείο είναι κρίσιμες. Αύριο διακυβεύεται η ύπαρξή του. Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να ανησυχούν, να συζητούν και να συσκέπτονται, μόνοι τους ή και μαζί με τους ασφαλισμένους, εντός ή και εκτός ωραρίου. Το να εμποδίζεται η μειοψηφία του συλλόγου των εργαζομένων να έχει συνδικαλιστική δράση, ενώ επιτρέπεται ανεμπόδιστα στην πλειοψηφία, είναι ο ορισμός της άσκησης διακρίσεων και της παρέμβασης. Το να ασκείται, επί πλέον, τρομοκρατία στη μειοψηφία είναι ο ορισμός της συνδικαλιστικής δίωξης.
Απαιτούμε να ανακληθούν αμέσως οι δύο πειθαρχικές διώξεις και η μετάθεση της μιας συνδικαλίστριας. 
ΕΣΑΚ-ΑΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog