..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο......(Αλέξης) χτενίζεται!!!!!!

Παναγιώτης Κελαδίτης - Αθήνα
 Λιβανίζει τον Ολάντ

Στη βάση της ανέξοδης αντι-Μέρκελ ρητορείας, ο Αλέξης Τσίπρας, έφτασε να πλέκει το εγκώμιο του Φ. Ολάντ επειδή «επιβάλει φόρο 75% στους πλούσιους» και να εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί δεν παίρνει ενεργό μέρος στη διαμόρφωσης της «συμμαχίας του Νότου». Γιατί δηλαδή, δε διεκδικεί μαζί με τις άλλες αστικές κυβερνήσεις ευνοϊκότερο πλαίσιο δράσης για την αστική τάξη της Ελλάδας.
Επενδύοντας σε μια αποπροσανατολιστική ηθικολογία, ισχυρίστηκε ακόμα ότι «το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα έχει απαξιωθεί ηθικά» και πως «αν υπήρχε έστω η στοιχειώδης ευθιξία (...) να παραιτηθούν και να παραδώσουν τη δυνατότητα στις υγιείς, καθαρές και πατριωτικές δυνάμεις, να βγάλουν τη χώρα από την κρίση». Μέσα εκεί ενέταξε και«δυνάμεις σε αυτό που ονομάζετε αστικό χώρο, οι οποίες συνειδητοποιούν το αδιέξοδο».
Η ηθικολογία είναι πολύτιμη στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συγκαλύπτει την ταξική φύση της πολιτικής, που σκόπιμα αποσπά απ' την οικονομία, και να συσκοτίζει ότι η διέξοδος απ' την κρίση για την οποία μιλά θα είναι προς όφελος του κεφαλαίου, του οποίου την εξουσία δεν αμφισβητεί.
Στη βάση αυτή άλλωστε πρόσθεσε ότι «την Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια την κυβερνούσε και την οδήγησε στην κρίση μια μαφία», διαπιστώνοντας μάλιστα και «πολύ μεγάλες διαφορές με το σύστημα στην υπόλοιπη Ευρώπη, όσον αφορά στη λειτουργία της Δημοκρατίας». Σαν να μην είναι παντού νύχι - κρέας οι αστοί και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog