..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΓΣΕΕ-ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ


ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
Οδηγεί τους εργαζόμενους στη «σφαγή» του διαλόγου
ΠΑΜΕ: Μακριά και αλάργα από αυτές τις παρατάξεις, που είναι έτοιμες να προσφέρουν άλλοθι κοινωνικής συναίνεσης στους εκτελεστές της εργατικής τάξης. Στέκονται απέναντι από τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα γι' αυτό αποτελούν τους πιο αξιόπιστους συνομιλητές της ολιγαρχίας του πλούτου
Σε έναν ακόμη διάλογο - σφαγείο για τα εργατικά δικαιώματα ετοιμάζεται να πάει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ). Οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν πρέπει να πέσουν «στη φάκα» του «κοινωνικού διαλόγου» ανάμεσα σε «εταίρους», αλλά και να θεωρούν ανειρήνευτους εχθρούς τους τους «συνδικαλιστές» που με σειρά διαλόγων έχουν οδηγήσει κυριολεκτικά στη σφαγή των εργατικών κατακτήσεων. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να προσδοκούν τίποτα από αυτό το διάλογο. Πρέπει να σημάνει συναγερμός γιατί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ οδηγεί σε σφαγή τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Και γι' αυτό έχουν τεράστια ευθύνη.
Οπως άλλωστε τονίζει το ΠΑΜΕ, «έχουμε πείρα και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι κάθε φορά που μας "σώζανε από την καταστροφή" κάναμε ένα βήμα πιο κοντά στην εξαθλίωση». Κάθε φορά αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες «δένουν χειροπόδαρα» τους εργαζόμενους και τους παραδίδουν στους μεγαλοεργοδότες: Διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, νομιμοποίηση των ελαστικών μορφών εργασίας, κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων για να μη γίνουν τάχα απολύσεις, μηδενικές αυξήσεις για να «κατοχυρωθεί» η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση. Τώρα θα πάνε να διαπραγματευτούν τα πάντα, όσα έχουν απομείνει, για να «σώσουν πάλι τους εργαζόμενους». Το έργο έχει παιχτεί χιλιάδες φορές κι όμως η «Αυτόνομη Παρέμβαση» καλεί για ακόμη μια φορά την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να αναλάβει τις ευθύνες της κάνοντάς της κριτική για «έλλειψη σχεδίου». Κρύβει σκόπιμα από τους εργατοϋπαλλήλους τον εργοδοτικό ρόλο της λέγοντας πως η ΓΣΕΕ «μπορεί και πρέπει να παίξει το ρόλο που χρειάζεται η εργατική τάξη»!
Αντίθετα, το ΠΑΜΕ καλεί ξεκάθαρα τον εργαζόμενο λαό σε ξεσηκωμό, μακριά κι αλάργα από αυτές τις παρατάξεις, που είναι πανέτοιμες πάντα να προσφέρουν άλλοθι «κοινωνικής συναίνεσης» στους εκτελεστές της εργατικής τάξης. Στέκονται απέναντι από τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, το δείχνουν με κάθε ευκαιρία και γι' αυτό αποτελούν τους πιο αξιόπιστους συνομιλητές της ολιγαρχίας του πλούτου.
Οι εργαζόμενοι έχουν το δικό τους δρόμο: Ενιαίο μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 11-01-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog