..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΑΪΤΗ- ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗΣ



ΑΪΤΗ
Δύο χρόνια κόλασης
ΠΟΡΤ Ο ΠΡΕΝΣ.--
Δύο χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Γενάρη, που κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 250.000 ίσως και 300.000 ανθρώπους, σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, που άφησε άστεγους 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους και συνολικά 3.000.000 ή το ένα τρίτο του πληθυσμού επλήγησαν, η ζωή των Αϊτινών συνεχίζει να είναι «ζωντανή κόλαση».
Στα δύο αυτά χρόνια, πάνω από 510.000 άνθρωποι συνεχίζουν να ζουν σε πρόχειρους καταυλισμούς δίχως να έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό ή τουαλέτα, ενώ σε δεκάδες χιλιάδες μετριούνται όσοι εκδιώχθηκαν διά της βίας από καταυλισμούς προκειμένου να προχωρήσουν «έργα και επενδύσεις». Εκδιώχθηκαν δίχως φυσικά να έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες επανεγκατάστασής τους.
Τα δύο χρόνια που κονδύλια δε βρέθηκαν ποτέ για τον αϊτινό λαό, έρευσε άφθονο χρήμα για τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και την εγχώρια ολιγαρχία ώστε να προωθήσουν τους σχεδιασμούς τους: Οι εκλογές εξελίχθηκαν σε μία εκστρατεία ωμής επέμβασης κυρίως εκ μέρους των ΗΠΑ ώστε να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μετά από παλινδρομήσεις μηνών και εκβιασμούς, δολοφονικές επιχειρήσεις των μελών του κατοχικού στρατού ώστε να καταπνίξουν τις λαϊκές αντιδράσεις και την επιστροφή του πρώην δικτάτορα Ζαν Κλοντ Ντιβαλιέ, ο «Πρόεδρος» Μισέλ Μαρτελί ανακοίνωσε ότι η χώρα είναι ανοιχτή πια σε «μπίζνες» ενώ για να το εξασφαλίσει αυτό ετοιμάζεται για την ανασύσταση του στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog