..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΝΑΤΟΪΚΟ-ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΝΑΤΟΪΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Εγκαίνια» με προετοιμασία νέας επέμβασης
Το «μνημόνιο» για τη λειτουργία του προβλέπει ακόμα και την αποθήκευση πυρηνικών όπλων επί ελληνικού εδάφους
Σε πολεμική ετοιμότητα για εμπλοκή σε νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις βρίσκεται το ΝΑΤΟικό στρατηγείο Θεσσαλονίκης NDC-GR (πρώην Γ' Σώμα Στρατού), το οποίο αναλαμβάνει από σήμερα και επίσημα τη Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NRF) για ολόκληρο το 2012.
Το σχετικό «μνημόνιο κατανόησης» ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την ανώτατη ΝΑΤΟική διοίκηση, για τη λειτουργία του ΝΑΤΟικού στρατηγείου, πέρασε από τη Βουλή το Δεκέμβρη του 2008, με τη συναίνεση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. Το βάθος της εμπλοκής της Ελλάδας στα υπό εξέλιξη ιμπεριαλιστικά σχέδια αποκαλύπτεται και από το γεγονός ότι η Ελλάδα, με τη συγκεκριμένη συμφωνία περί ίδρυσης και λειτουργίας του ΝΑΤΟικού επιτελείου στη Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνει την υποχρέωση να φιλοξενεί στο έδαφός της πυρηνικά, βιολογικά και χημικά όπλα του ΝΑΤΟ, εκθέτοντας τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής σε ανυπολόγιστους κινδύνους.
Το συγκεκριμένο ΝΑΤΟικό επιτελείο έχει την ευθύνη για τον έλεγχο της ευρύτερης περιοχής της Βαλκανικής, ενώ προβλέπεται να αναλαμβάνει, κατά περίπτωση, και αποστολές στα διάφορα ιμπεριαλιστικά πολεμικά μέτωπα. Στα πλαίσια αυτά, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για χρήση των συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων (πυρηνικά, βιολογικά και χημικά όπλα), η αποθήκευση των οποίων προβλέπεται επί ελληνικού εδάφους.
Οπως, εξάλλου, αποκάλυψε πρόσφατα ο «Ρ», το ίδιο στρατηγείο, σε συνεργασία με την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών, έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία για τη συγκρότηση μιας αρμάδας 24 εμπορικών πλοίων που θα μεταφέρουν στη διάρκεια του 2012 πολεμικό υλικό και εφόδια από τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας σε «άγνωστη» περιοχή, που βρίσκεται σε απόσταση 2.700 ν. μιλίων από τα ελληνικά λιμάνια πέρα από το Σουέζ και το στενό του Αντεν, δηλαδή στην Αραβική Θάλασσα και τον Περσικό Κόλπο.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 11-01-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog